Subaru WRX STI Series.Gray je další speciální edice, kterou si u nás už nekoupíte

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Zatímco u nás WRX STI skončilo, na americkém trhu funguje dál

  • Tamní zákazníci dostali do nového modelového roku edici Series.Gray

  • Jejím hlavním poznávacím znamením je šedý lak karoserie 

  • Subaru vyrobí 750 exemplářů modelu WRX a 250 kusů WRX STI

Subaru WRX STI na českém (respektive evropském) trhu dohrálo. Auta z výroby už jako nová neobjednáte, takže zbývají pouze skladové exempláře. Na americkém trhu ovšem slavný model funguje dál a tamní zájemci také dostanou do nového modelového roku zajímavou novinku. Jde o limitovanou edici Series.Gray.

Jak název napovídá, základem je šedá barva karoserie. Konkrétně odstín Cool Gray Khaki. Ten je kombinován s černým disky o velikosti 18" pro WRX a 19" pro WRX STI, černými kryty zpětných zrcátek a černý je nakonec také nápis Subaru na víku zavazadelníku. V interiéru najdeme sedadla Recaro. Edice Series.Gray ale není pouze o designu. WRX STI v tomto provedení nabízí vylepšené odpružení Bilstein.

Doporučujeme: Test Subaru WRX STi 2018 — Dlouhé loučení

Američtí zájemci mají k dispozici 750 exemplářů odvozených od modelu WRX a 250 kusů vycházejících z rychlejšího WRX STI. První hotová auta dorazí k tamním prodejcům letos na podzim.

Připomeňme, že WRX STI skončilo na evropském trhu kvůli přísnějším emisním limitům a nepříliš zajímavým prodejům. Na našem trhu se mu sice relativně dařilo (loni bylo registrováno 59 exemplářů, letos do konce května 49), na trzích zatížených emisními daněmi byl ale klasický japonský sportovní sedan jen těžko prodejný a automobilce by se nevyplatilo realizovat na motoru další úpravy. A tak zatímco u nás jsme se proto museli s WRX STI rozloučit, v Americe se kromě edice Series.Gray dočkali také zvýšení výkonu motoru na 231 kW (315 k). Nástupce se údajně pomalu chystá, přičemž velmi pravděpodobně půjde o hybrid.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?