Subaru S208 je rychlejší a ostřejší STI se silnějším motorem. U nás nebude

25.09.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Subaru připravuje ještě ostřejší a rychlejší STI

  • Na našem trhu se ale vůbec prodávat nebude, je to verze pro Japonsko

  • Zájemci musí počkat, jestli na ně vyjde šťastný los

Subaru udělá radost domácím fanouškům v rámci autosalonu v Tokiu striktně limitovanou edicí sedanu WRX STI, která se jmenuje S208. Vznikne jen 450 kusů, které se prodají výhradně v Japonsku. Ostatní trhy včetně toho našeho mají bohužel smůlu. Nicméně nikdy neříkej nikdy a třeba se některé prvky dostanou k nám aspoň jako aftermarket tuning.

Střecha Subaru S208 je vyrobena z karbonu. To uspoří pár kilogramů hmotnosti a především sníží těžiště. Přeladění se samozřejmě dočkal podvozek. Slibuje ještě ostřejší reakce a více přilnavosti hlavně na okruhu, kde určitě přijdou vhod nové „lepivé“ pneumatiky a lehčí kola a rychlejší řízení.

Doporučujeme: Subaru BRZ a WRX STi v ledové aréně: Dva způsoby zábavy

Ačkoli Subaru zatím nehovoří o přesném výkonu, motor má být silnější. Dřívější podobně laděné verze nabízely zhruba o 5 % větší výkon a o asi 10 % vyšší točivý moment. Na přesná čísla si ale musíme počkat na autosalon v Tokiu, který se koná na konci října.

Zajímavé je, že aby Subaru předešlo spekulacím a mohlo se dostat na skutečně „všechny“ fanoušky (ne jen ty nechutně bohaté), auta se budou losovat. Kdo bude mít zájem, složí zálohu a jeho jméno se vhodí do osudí. Až bude model oficiálně uveden na trh, Subaru prostě vylosuje 450 šťastných zájemců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?