Studie prokázala vysokou zůstatkovou hodnotu nových modelů Hyundai Ioniq

10.11.2016
přidejte názor
Autor: Redakce

Modely IONIQ si drží vysokou zůstatkovou hodnotu. Nedávná studie nezávislých automobilových hodnotitelských organizací v celé Evropě umístila nové modely Hyundai IONIQ mezi vozy s nejvyšší zůstatkovou hodnotou. Hybridní a elektrický model, který je v současnosti uváděn na trh v několika evropských zemích prošel hodnocením organizací EurotaxGlass v Německu, Itálii, Francii, Španělsku a Nizozemsku a CAP ve Velké Británii. IONIQ Hybrid se umístil na prvním místě v zůstatkové hodnotě téměř ve všech evropských zemích. Elektrická verze je druhá nejlepší a v průměru v zůstatkové hodnotě a odpisech je srovnatelná se špičkovými vozy.

Nový Hyundai IONIQ je prvním vozem na světě, který nabízí hybrid, plug-in hybrid a elektrickou verzi pohonu v jediném typu karoserie.

U obou modelů navíc Hyundai nabízí pětiletou záruku neomezenou najetými kilometry. Automobilka ještě připojuje osmiletou záruku na vysokonapěťové akumulátory, která je omezena nájezdem 200.000 km. Při testování verze IONIQ Hybrid navíc hodnotitelé zjistili vyšší míru jízdní dynamiky než u dieselových a hybridních konkurentů.

Výborná volby pro fleety

„Záruka Hyundai na vysokonapěťové baterie je v dané třídě vůbec nejlepší. Zákazníkům tak poskytujeme klid a jistotu v míře, kterou u konkurence nenajdou," uvedl Thomas Schmid, výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe. „Model IONIQ Electric je navíc ideální alternativou pro firemní fleety, protože s jeho dojezdem 280 kilometrů na jedno nabití a rychlými nabíjecími časy poskytuje nadstandardní flexibilitu."

Stejně jako vysoké zůstatkové hodnoty a nízké odpisy může být dalším silným argumentem pro zařazení nových modelů Hyundai do firemních fleetů i obecně nízká míra nákladů na údržbu elektrovozů. Společně s nadstandardní zárukou ve své třídě a cenou srovnatelnou s konkurencí nabízí IONIQ jednu z nejlepších hodnot mezi Eco vozy. Model IONIQ Hybrid zase mimo jiné nabídne i výraznou úsporu a nízké emise CO2 na úrovni 79 g/km.

Údaje o zjištěných zůstatkových hodnotách (ZH)

 

Německo*

EV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 47
BMW i3 49
Volkswagen e-Golf 43
HEV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 48
Toyota Prius 49
Toyota Auris 46

 

Francie*

EV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 31
Volkswagen e-Golf 29
Nissan Leaf 27
HEV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 47
Toyota Prius 47
Toyota Auris 46

 

Nizozemí*

EV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 42
Volkswagen e-Golf 44
Mercedes B-Class 39
HEV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 47
Toyota Auris 42
Lexus CT200 42

 

Velká Británie**

EV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 27
BMW i3 29
Renault ZOE 18
HEV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 49
Toyota Prius 48
Lexus CT 34

 

Španělsko*

HEV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 50
Toyota Prius 53
Toyota Auris 50

 

Itálie*

HEV Models ZH (%)
Hyundai IONIQ 41
Toyota Prius 41
Toyota Auris 37

 

*Zdroj: Eurotax, 36 months / 60,000 km (September 2016 data)

**Zdroj: CAP, 36 months / 60,000 miles (September 2016 data)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?