Sportovní divizi R automobilky VW nově řídí muž, který má na svědomí první Focus RS

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Sportovní divize R automobilky VW má nového šéfa 

  • Jost Capito je člověk s minulostí, ve které najdeme seriál F1, WRC i hodně zajímavá sportovní auta v čele s prvním Focusem RS

  • Oficiálně je Capito šéfem divize R od začátku června 

Sportovní divize R automobilky Volkswagen má od prvního června nového ředitele. Není jím nikdo jiný než Jost Capito. Při vyslovení tohoto jména se vám velmi pravděpodobně vybaví seriál WRC. Od roku 2012 totiž Capito řídil velmi úspěšný tovární tým Volkswagen. Jeho minulost je ale ještě zajímavější.

Doporučujeme: Volkswagen: S downsizingem je konec, další zmenšování motorů už nemá smysl

Jost Capito působil v týmu Sauber F1, a to od roku 1996. Pro běžné řidiče nejzajímavější fáze přišla v roce 2001, kdy začal pracovat pro automobilku Ford. Také zde oslavil úspěchy v seriálu WRC, tentokrát se závodním Focusem. Jeho základem tehdy byla první generace Focusu RS a právě její vývoj je další kapitolou ze životopisu tohoto člověka. Protože je Focus RS první generace všeobecně považován za jeden z nejlepších hot-hatchů v historii, mají se teď fanoušci automobilky Volkswagen zřejmě na co těšit.

A pokud by vám to nestačilo, vězte, že v začátcích své kariéry se Capito podílel na vývoji tak legendárních sportovních aut jako BMW E30 M3 a Porsche 964 RS.

Doporučujeme: Ford Focus RS se loučí limitovanou edicí vybavenou samosvorem na přední nápravě

Nový šéf divize R vystřídal na této pozici Ulricha Richtera, který ale u automobilky Volkswagen dál zůstává. Capito přichází z McLarenu, kde začal pracovat minulý rok. Uvidíme, co nového německá automobilka pro příznivce sportovních automobilů připraví. Jak známo, projekt dlouho očekávaného VW Golf R s výkonem přes 400 koní byl už dříve zrušen a Volkswagen teď kvůli emisnímu skandálu svá sportovní auta příliš hlasitě nepropaguje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?