Společnost CAR4WAY postupně přechází na volný carsharing pro Prahu

18.10.2016
přidejte názor
Autor: Redakce

Už jste někdy potřebovali rychle auto? Něco nebo někoho odvést? Chtěli byste mít k dispozici auto, ale nepotřebujete ho každý den? Chybí vám druhé auto do rodiny, ale bojíte se ojetého vozu? Je pro vás vlastní vůz jednoduše příliš drahý? Neradi se staráte o svůj vůz? CARSHARING od CAR4WAY má řešení.

Carsahring neboli sdílení vozu nabízí možnost jednoduše vyzvednout a vrátit auto okamžitě na ulici bez předávacích formalit. Vše probíhá online a rezervace nezabere více než minutu. Auto využíváte a platíte, jen když ho skutečně potřebujete. Po skončení rezervace vám přijde faktura. V ceně zapůjčení je vše vč. paliva. „Je to z našeho pohledu forma efektivní a ekologické mobility, která může městům výrazně pomoci s řešením problematiky nedostatku parkovacích míst, protože všechny naše vozy jsou samoobslužně sdíleny mezi více uživatelů.“ říká Hynek Homola manager společnosti CAR4WAY.

Existují dvě formy carsharingu, vázaný a volný. V prvním případě je nutné vůz vracet na místo, kde byl vypůjčen. V režimu volného carsharingu, můžete vůz vracet kdekoliv. CAR4WAY nyní umožnilo volný carsharing na Prahy 5, 6 a 8, kde zákazníci mohu volně parkovat a vracet vozy. Parkovné je již zahrnuto v ceně vozu a to jak v tzv. modrých zónách, tak i v zónách oranžových a fialových. Do budoucna bude takových lokalit více a sdílení vozů od CAR4WAY v celé Praze se postupně překlopí do volného carsharingu.

Podle Homoly musí přechodu na volný carsharing pro celou Prahu předcházet doplnění vozového parku, tak aby zákazníci měli vždy dostupné vozy v docházkové vzdálenosti a možnost vybírat z nabídky různých typů. V nabídce carsharingu do CAR4WAY tak do ledna nejdete více než 230 vozů Škoda Citigo, Rapid, Fabia Combi, Octavia Combi a pro sportovně založené klienty Octavie RS230. Dále nabídku doplní také vozy VW, konkrétně užitkový Caddy Maxi, sedmimístný Caddy Combi, osmimístný Transporter nebo dva elektromobily E-up. Všechny vozy CAR4WAY jsou po roce obměňovány, splňují tedy nejpřísnější emisní limity.

Volný carsharing od CAR4WAY znamená stovky neustále připravených vozů pro obyvatele Prahy. Není to krásná představa? Vlastnit vůz už nebude potřeba a to znamená méně zaparkovaných aut v metropoli, méně znečištění a starostí s vlastním vozem. V případě potřeby je možné do pár minut dojít ke sdílenému autu a do minuty odjet na hodinový nákup, schůzku na druhý konec města nebo třeba na víkend mimo Prahu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?