Speciální edice Porsche 911 Targa oslavuje auta z padesátých let

02.06.2020
přidejte názor
  • Porsche 911 Targa, které se představilo před pár týdny, už má svou první limitovanou edici

  • Model nazvaný Heritage Edition oslavuje klasické vozy Porsche z padesátých a šedesátých let

  • Auto vznikne pouze v 992 kusech, na výběr bude několik barev karoserie i kabiny

Je to sotva 14 dní, co Porsche představilo novou verzi svého stylového modelu Targa. Přesto právě tato verze dostala svou limitovanou edici. Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition chce zaujmout ty, kteří mají v oblibě klasické vozy z Zuffenhausenu z padesátých a šedesátých let a mají touhu na ně zavzpomínat v novém autě.

Auto na fotografiích je oděno do červeného laku Cherry Metalic, ale k dispozici budou i další čtyři barvy. Vůz zdobí bílé pruhy na obloucích za světlomety, nápis Porsche na boku a startovní číslo 50. Velká kola Carrera Exclusive Design s pěti paprsky mají připomínat klasické disky Fuchs. Štítky jsou vyvedené ve zlatě a na zádi najdeme placku připomínající dávný moment, kdy Porsche 356 poprvé dosáhlo hranice 100 tisíc ujetých kilometrů.

10 nejoblíbenějších veteránů v Německu: Brouk, Mercedesy, Porsche a Opel
Přečtěte si také:

10 nejoblíbenějších veteránů v Německu: Brouk, Mercedesy, Porsche a Opel

Speciální edice se vyznačuje i štítky na prazích dveří. Každý zájemce dostane k autu náramkové hodinky, které mají stejný design ciferníku jako otáčkoměr v přístrojovém štítu. Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition vznikne pouze v limitované sérii 992 kusů, což má evokovat interní označení aktuální generace modelu.

Kabina bude podobně jako karoserie dostupná v několika barvách
Každý majitel speciální edice Porsche 911 Targa dostane k vozu i hodinky

A co bude speciální 911 pohánět? Jde o stejný motor jako v modelu 911 Targa 4S, tedy dvojitě přeplňovaný plochý šestiválec o výkonu 331 kW (450 k) a točivém momentu 530 Nm. Může se tedy chlubit parametry, jako je zrychlení z nuly na 100 km/h za 3,6 sekundy a maximum 304 km/h.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?