Sledujte cestu Tesly Roadster do vesmíru. Vůz poletí rychlostí až 39 600 km/h

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Elon Musk dnes vystřelí do vesmíru starou Teslu Roadster 

  • Tesla by se měla dostat až k Marsu 

  • Video ukazuje, jak má vše probíhat. Zda tomu tak opravdu bude, to mohou zájemci sledovat v přímém přenosu 

Řekněme si otevřeně, že kosmonautika není tak docela náš obor. Dnes je ale potřeba udělat výjimku, protože Elon Musk spojil dobývání mimozemského prostoru s automobily, což rozhodně není obvyklé. Tesla Roadster první generace totiž poslouží jako testovací náklad pro obří raketu Falcon Heavy. Pokud vše půjde podle plánu, fakticky se z tohoto vozu stane suverénně nejrychlejší elektromobil se suverénně nejdelším „dojezdem“.

Jak by mělo vše proběhnout, to ukazuje v úvodu článku přiložené video. Tesla Roadster je uložena v horní části rakety Falcon Heavy a v rámci mise bude vypuštěna do kosmického prostoru. Vůz se údajně dostane do vzdálenosti zhruba 400 milionů kilometrů od Země. Vesmírem by se tahle Tesla měla pohybovat rychlostí až 11 km/s, tedy téměř 40 000 km/h.

Doporučujeme: Hongkong zrušil daňové úlevy na elektromobily. Výsledek? Neprodal se ani jeden

Protože jde o testovací let, realita nakonec může být docela odlišná, než ukazuje úvodní video. Místo pohádkového letu k Marsu může Tesla Roadster i se svým umělým pasažérem skončit rozložená na prvočinitele už krátce po startu.

Pokud vás zajímá, jak tenhle test kombinovaný s neuvěřitelně drahou PR kampaní upozorňující na automobilku Tesla dopadne, k dispozici je vám přímý přenos. Najdete ho níže a startuje dnes v půl osmé večer našeho času. Právě v tu dobu by měl být proveden zážeh motorů.

zakola (neregistrovaný)
Elon Musk je hračička , a vyrábí drahé hračky pro bohaté lidi. Ale furt je to lepší než dávat peníze do výroby zbraní na zabíjení lidí. Hlavně se mi líbí to video jak robot ujíždí vesmírem v elektromobilu Tesla směrem na Mars, to opravdu nemá chybu.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?