Škoda postavila další policejní Kodiaq. Tentokrát myslela na psy

23.03.2020
přidejte názor
  • Škoda Kodiaq určena pro britskou policii sveze k zásahu až dva psy

  • Zvířata mají uvnitř komfort, jejich kotec je klimatizovaný a splňuje nejpřísnější podmínky

  • Auto je vybaveno majáky, nejde o první Kodiaq, který se oblékl do policejních barev

Zdá se, že britské oddělení mladoboleslavská automobilky velmi rádo spolupracuje se složkami záchranného systému. Letos v lednu například zdravotníkům postavilo 18 speciální Kodiaqů. V polovině loňského roku to zase byl Kodiaq RS určený pro policejní jednotky. Nyní se přidává další speciál – Kodiaq pro psovody.

Vůz prošel logickou úpravu, při které mu namontovali do prostoru za lidskou posádku kotec. Ten je dělitelný pro dva psy a samostatně uzamykatelný. Čtyřnozí policisté mají komfort v podobě měkce vystlané podlahy a klimatizace. Podle Škody prostor pro zvířata splňuje standardy britské Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), zjednodušeně řečeno jim bude na palubě vozu dobře.

Jak budou nová policejní BMW 745Le dohlížet na provoz? Rychlost měřit neumějí
Přečtěte si také:

Jak budou nová policejní BMW 745Le dohlížet na provoz? Rychlost měřit neumějí

Kotec je ještě doplněn o úložný prostor, kam se dá schovat výbava policejních psovodů. Je navíc vybaven únikovým víkem, kudy mohou psi utéct, kdyby například došlo k nehodě. Kodiaq sám pak má systém, který umožní, aby motor běžel i po uzamčení vozu. Poslouží tedy i jako generátor elektřiny.

„Víme, že Jak budou nová policejní BMW 745Le dohlížet na provoz? Rychlost měřit neumějí">policejní psi hrají důležitou roli, proto potřebují prostor, který jim poskytne solidní úroveň bezpečnosti a komfortu na cestě k zásahu,“ řekl Henry Williams, šéf oddělení firemních vozů v britského zastoupení Škody s tím, že přestavbu je možné pořídit s jakoukoliv motorizací. Firma pořídila sérii propagačních fotografií policejního Kodiaqu pro psy. Vtipné je, že v ní zřejmě nechala účinkovat domácí mazlíčky svých kolegů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?