Škoda ukázala novou Octavii Scout. Má vyšší podvozek, nové TDI a 4x4

10.06.2020
přidejte názor
Autor: Škoda Auto
  • Čtvrtá generace Škody Octavia dostala svou outdoorovu variantu Scout

  • Pod kapotou debutuje motor 2.0 TDI EVO o výkonu 200 koní, přichází pohon všech kol

  • Škoda Octavia Scout 2021 má o 15 mm zvýšený podvozek a balíček ochrany pro špatné cesty

Mladoboleslavská automobilka představila verzi Škody Octavia pro ty, kteří patří mezi vyznavače aktivního životního stylu. Model Škoda Octavia Scout přijel už potřetí a používá osvědčený recept takzvaných allroadů. Octavia Scout 2021 nabídne vysokou výbavu (ve standardu jsou například 18“ kola, za příplatek 19“), ochranné díly na karoserii, zvýšený podvozek a pohon všech kol.

Vůbec poprvé se u Octavie objevuje nový naftový motor 2.0 TDI Evo. Nabízí výkon 147 kW (200 k) a točivý moment 400 Nm. Jde o dosud nejsilnější naftovou jednotku v historii modelu Octavia. Vrchol tvoří spolu s benzinovým 2.0 TSI o síle 140 kW (190 k). Oba motory se na palubě Scoutu budou nabízet vždy se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG a pohonem všech kol. S turbodieselem má Octavia Scout utáhnout na kouli až dvě tuny.

Porovnali jsme novou Škodu Octavia Combi 2.0 TDI s předchůdcem. V mnohém je lepší, ale ne ve všem
Přečtěte si také:

Porovnali jsme novou Škodu Octavia Combi 2.0 TDI s předchůdcem. V mnohém je lepší, ale ne ve všem

Do terénu je Octavia Scout 2021 vybavena paketem pro špatné cesty, který zahrnuje ochranu podvozku a jeho zvýšení o 15 mm. Scout dostal specificky tvarovaný přední nárazník, jeho spodní díl je vyveden v matné stříbrné barvě. Hliníkový design mají přední i zadní difuzor a také střešní nosič nebo okenní lišty. Na blatnících nechybí nápis Scout.

Kabina verze Scout má specifický design a sedadla jsou potažena odolnou látkou
Podvozek zvýšený o 15 mm má pomoci na horších cestách

Drobné úpravy pak dostal i interiér. Jde například o chromové kliky, výplň dveří nebo detaily na středové konzoli. V základu by měl být k dispozici 10“ systém Columbus. Sedadla budou potažena odolnou látkou ThermoFlux a ani na nich nebude chybět nápis Scout.

Škoda Octavia Scout 2021 se představí na začátku července. Na tu dobu si chystá Škoda i podrobnější informace, dá se očekávat i zveřejnění cen.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?