Vladimír (neregistrovaný)
Santa Fe za první má kvalitnější koberec na podlaze. A Kodiaq jako všichni Škodovky mají drsný a problematický koberec, na porovnání kufr celý taki v koberců. Což u Santa Fe je celo plastový obklad bočnic. Je v tom výhoda. Jako pro mne, prakticky a estetické Santa Fe má víc výhod oproti Kodiaqu. Škodovka ne může sama rozhodnut co a jak bude vyrábět a jak kvalitně dá materiál do interiéru, protože patří pod VW. Kvalita interiéru u Santa Fe 10 bodů, Kodiaq jen 4. Estetické vzhledem Santa Fe 10, Kodiaq 5 bodů. Dá si hodně věcí popsat co se ne líbí ve Kodiaqu. Já by spíš vžil Yeti, než Kodiaq.
Jirka (neregistrovaný)
Santa může být stěží "nejlepší české SUV",když se vyrábí v Jižní Koreji:-)Nicméně, jednoho "Santu" doma mám již tři roky a jsem s ním velice spokojen. Najel jsem na něm přes 120000 km a jediná závada za celou dobu,bylo vadné čidlo zadního ,parkovacího senzoru. Opraveno v rámci "pětileté záruky". Oceňuji především jeho prostornost a pohodlí na dlouhých cestách. A ,jelikož mám diesel 2.2 -200k a auto má cca.2 tuny, tak i spotřeba se dá udržet do 8,5 l. Což se mi zdá ,jako velice slušné. Auto se mi zdá, jako velmi slušně vyvážené po všech stránkách. Není to žádná "prémiová" značka ,ale výkonové parametry, jízdní vlastnosti, spotřeba, nízká poruchovost ,se mi zdají opravdu dobré. A hlavně ,ani po 120000 km nikde nevrže, ani neklepe. Měl jsem ,před ním, hlavně Mazdy a Toyoty. Vždy nové auta. A Santa ,za nimi ,rozhodně v ničem nezaostává. U nového Santy, dle fotek ,mám trochu problém s interiérem. U toho mého, stávajícího, se mi zdá lépe vyřešený. Ale, pokud bude ve stejné kvalitě, jako to stávající a hlavně ,pokud cena "nevystřelí" do nebes, tak může být opět alternativou ke mnoha "renomovaným" a hlavně mnohdy předraženým značkám.
Šimon Kolomý (neregistrovaný)
Rozhodně hyundai. Vzhledově má každopádně navrch o proti kodiaqovi. No uvidíme já bych řekl, že bude mnoho zastánců škodovek koukat.