Škoda Karoq má dalšího sourozence. Nový Volkswagen Tharu ale nemíří jen do Číny

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Volkswagen Tharu je další crossover postavený na platformě MQB

  • Jde o sourozence modelů Škoda Karoq a Seat Ateca

  • Jak první se dočkají čínští zákazníci, postupně by se ale tento model měl dostat do celého světa 

Volkswagen zveřejnil první oficiální fotky nového modelu Tharu. Jde o sourozence Škody Karoq a Seatu Ateca, který zamíří nejprve na čínský trh. Čína ale nebude jediný region, kde se tento crossover objeví. Postupem času by se měla dočkat také východní Evropa a zejména Amerika.

Volkswagen Tharu měří na délku 4453 mm, široký je 1841 mm, vysoký 1632 mm a jeho rozvor činí 2688 mm. Oproti českému Karoqu je vůz větší, ve srovnání s čínskou variantou se ale velikost obou aut prakticky neliší. Je to dáno tím, že čínský Karoq má o pět centimetrů prodloužený rozvor náprav, který taktéž dosahuje hodnoty 2688 mm.

Doporučujeme: Škoda Karoq se začne vyrábět také v Německu. Automobilka totiž nestíhá

Zájemci mohou vybírat mezi zážehovými motory 1.2 TSI o výkonu 85 kW (116 koní) a přeplňovanou čtrnáctistovkou naladěnou na 110 kW (150 k). Standardem je sedmistupňová automatická převodovka DSG.

Jako první se vůz začne prodávat na čínském trhu, postupem času se ale dostane do dalších regionů. Některá media píší o tom, že se Tharo (pravděpodobně se standardním rozvorem) bude vyrábět také v Mexiku a v Argentině, objevit by se měl také ve východní Evropě, kam podle neoficiálních informací dorazí s pohonem všech kol. Vlastně se tato novinka bude nakonec prodávat po celém světě s výjimkou zemí EU.

Milan (neregistrovaný)
Auto se ze předu tváří jako by mělo 500 koní a skutek utek. Člověk se kolikrát auto v zrcátku lekne, uhne mu s autem co má 350 koní a pak doma při studiu toho co potkal se začne smát. :-D
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?