Škoda Karoq se začne vyrábět také v Německu. Automobilka totiž nestíhá

02.05.2018
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Škoda Karoq se bude montovat také v Německu

  • České továrny nestačí uspokojovat poptávku

  • Už nyní se na Karoq čeká zhruba půl roku

Škoda Auto nestíhá vyrábět kompaktní SUV Karoq. Závody v Kvasinách a Mladé Boleslavi nestačí uspokojovat vysokou poptávku po tomto SUV, a tak Škoda ráda využije některé volné kapacity v továrně Volkswagenu v Osnabrücku, kde se vyrábí třeba VW Tiguan či Porsche Cayman.

Výroba Škody Karoq by měla být v Osnabrücku zahájena do konce roku 2018 a určitě poběží celý rok 2019. Za poměrně snadné rozšíření produkce do jiné továrny může Karoq poděkovat modulární platformě MQB a spoustě shodných koncernových dílů. Tady je vidět, jak jsou moderní platformy dobře promyšlené.

Doporučujeme: Test Škoda Karoq 2.0 TDI 110 kW 4×4 DSG – Lídr třídy

Dodávky Škody Karoq byly zahájeny v srpnu 2017. Letos v únoru si Karoq našel na evropském trhu skoro 4500 zákazníků a zájem o něj neustále roste. Už nyní se na nový Karoq čeká bezmála půl roku, nejdéle ze všech nových škodovek.

Kapacitu továrny VW v Osnabrücku od roku 2020 vytíží další modely včetně očekávaného kabrioletu T-Roc, který bude potřebovat investici za asi 80 milionů eur. Pokud jde o Karoq, tak ten se v Kvasinách vyrábí společně s SUV Seat Ateca, které je technicky téměř totožné.

Milan (neregistrovaný)
Nechápu tuhle "koncernovou politiku" nacpat výrobu všech možných modelů do jedné továrny, která očividně nestíhá (snad i při nejlepší vůli). Přitom je prý tak snadné přesunout výrobu jinam. :-o Proč se tedy např. Ateca od začátku nevyrábí v Martorellu v Katalánsku, kde jsou výrobní kapacity, soudě podle produkce Ibizy, Leona i Arony, dostačující? Alespoň by se na ni nemuselo čekat až rok...
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?