Sergio Marchionne byl kvůli zdravotním problémům nahrazen ve vedení FCA

23.07.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Šéf koncernu FCA Sergio Marchionne byl nahrazen ve své funkci

  • Důvodem jsou vážné zdravotní komplikace po operaci ramene

  • Koncern FCA nyní povede Mike Manley, Ferrari vede John Elkann

Šéf koncernu FCA Fiat-Chrysler podstoupil plánovanou operaci ramene, ale objevily se nečekané pooperační komplikace a podle prohlášení koncernu FCA se Sergio Marchionne nemůže vrátit do práce. Ve vedení koncernu FCA ho tak s okamžitou platností nahradil dosavadní šéf značky Jeep Mike Manley. Jako šéf značky Ferrari byl prozatím vybrán John Elkann, nástupce rodiny Agnelliů, které patří Fiat.

Oficiální informace o zdravotním stavu Sergia Marchionneho nejsou k dispozici, ale například Automotive News se odkazují na italský list La Repubblica, podle kterého je dnes už vlastně bývalý šéf FCA od pátečního odpoledne v kómatu a jeho životní funkce údajně zajišťují pouze přístroje.

Doporučujeme: Konec světa? SUV Ferrari je už „hotová věc“. Představí se do roku 2022

Sergio Marchionne nastoupil do vedení automobilky Fiat už v roce 2004, šéfem koncernu FCA Fiat-Chrysler se stal v roce 2011 po spojení těchto dvou automobilových gigantů. Nedávno Marchionne oznámil, že chtěl v roce 2019 z funkce po osmi letech odstoupit, ale do té doby chtěl ještě stihnout připravit půdu pro spojení Fiatu a FCA s další velkou automobilkou.

Sergio Marchionne ve vedení Fiatu a následně koncernu FCA proslul mimo jiné tím, že pravidelně chodil do svých továren na prohlídky a byl velice otevřený k diskusím s řadovými zaměstnanci. Nebál se říkat věci tak, jak jsou. Například kritizoval nízkou produktivitu italských továren a kolísavou kvalitu práce. Jednou dokonce prohlásil, že by Fiatu bylo nejlépe, kdyby v Itálii úplně přestal vyrábět. Také vždy velmi skepticky přistupoval k „násilnému“ prosazování elektromobility skrze dotace a další umělé pobídky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?