madPav3L (neregistrovaný)
No, kupoval jsem auto v dubnu a xenony nemám (asi bych je ani nechtěl), 2+3+4+6 mám, 5 nemám sadu, ale šroubovák mám a 7 pochopitelně nemám, je to už historie. Zeptám se, kdo by to v dnešní době chtěl CD přehrávač, když si můžete píchnout telefon nebo usb flashku do auta a přehrávat si to na tom nebo rovnou přes Spotify.
LOL (neregistrovaný)
1. nechybí 2. irituje (naštěstí tahle kravina už mizí) 3. nutnost 4. neřeším, nejsem paštikový turista 5. šroubovák, klíč na kolo mám 6. mám 7. ano, tohle je problém. Repro je v nových autech laciné. Totéž platí pro rádio, jehož ekvalizér a výstupní členy dělají snad nějací hlušci, protože i ten nejlacinější kenwood za tři tyčky hraje na těch stejných reprácích o pět tříd líp (dynamika, barva).
Lukáš Kment (neregistrovaný)
Auto vyrobené v únoru 2018. Xenony nemám, protože mám led světla komplet všude. Svítí skvěle, světelný senzor taky funguje skvěle a zatím i ohlasy lidí jasně potvrzují, že svítí lépe než xenony v modelu o třídu výš. Tím samozřejmě odpadá i sada na výměnu žárovek a nástroje k tomu. Automatické zamykání dveří mám, zatažení kliky uvnitř auto odemyká, tlačítko mám dostupné u řadící páky, stejně jako vypínání otravného start-stop systému, který oproti předchozímu vozu z roku 2013 znatelně přitvrdil. Plné náhradní kolo mám, zásuvku v kufru mám, v otázce nářadí mám komplet vše potřebné k výměně kola. Nemusel jsem to nijak připlácet, v autě to prostě bylo. Navíc v autě je spousta odkládacích prostor a do kufru jsem dostal zdarma i síťový program. Ano, nemám víceprvkovou zadní nápravu. V otázce hluku si nemohu ztěžovat ... odhlučnění je na velmi dobré úrovni, na okresce při stovce kdy motor točí nějakých 2000 otáček na sedmý stupeň ani nevím, že nějaký motor v tom autě je. Ano, mám automat se sedmi stupni a po pravdě za manuál se šesti bych jej už neměnil. Od kol je ticho, plasty v klidu, nic nedrnčí, aerodynamický hluk v této rychlosti také žádný ... v autě je krásně ticho. Když to srovnám s autem, které jsem měl ještě před 10 lety (tehdy rok výroby 2000), tak neskutečný rozdíl. A i když je to auto zapadající do nižší střední třídy, tak mám kromě vyhřívaných sedaček i vyhřívaný volant a čelní sklo. Chybí v podstatě jen ventilované sedačky na léto. K čemu bych dnes měl chtít CD přehrávač? Nejsou 90. léta proboha. Na hudbu mám SD kartu, USB flashku nebo hudbu pouštím z mobilu přes BT. Nejsem audiofil, takže to zase tolik neřeším. Přijde mi, že autor článku se prostě špatně vyspal a místo tvoření tohoto nesmyslu si měl raději dát delší snídani a něčím si zlepšit náladu ... pak se teprve měl pustit do práce.
JohnST (neregistrovaný)
Auta su dnes tichsie ako pred par rokmi,cize s tlmiacimi materialmi problem nebude. Co je pravda, ze reproduktory su v autach uplny sunt. Mam Passata B8 a zvuk jak z hrnca. No zle. Nemecke auta maju uzamykanie dveri po rozjazde, komfortne otvaranie a zatvaranie okien a taktiez sa zatiahnutim za klucku dvere odistia. Inak azijske auta su kapitola sama pre seba a mnohe dnes nemaju ani turbomotory a o ledkach ani nehovorim.
Papi (neregistrovaný)
7: co to je za blbost s kvalitou zvuku z USB? Vite, ze existuje vic formatu, nez MP3 a zaroven neni dnes USB tolik omezen prostorem, takze lze kvalitu CD i prekonat? Je to jen o tom, jaky HW je za tim USB portem, ale CD mechanika je uz peknych par let jen zbytecna zatez zabirajci spoustu mista.
Jay (neregistrovaný)
A vite ze zrovna prvni seriovy automobil co pouzil LED pro osvetleni je japonsky a ne zadny koncern? To je prekvapeni co ;) a turbomotor je sunt jen kvuli nesmyslne nastavenemu vypoctu emisi v EU. Pro celkove pojeti ekologie kdyby nekdo chtel resit je stale dobre atmosfericke plneni z hlediska spolehlivosti a vydrze oproti vyrobni zatezi kvuli servisu ten Turboplecek. Jen se staci realne zajimat a nebyt tupa ovce co nic nevi, ale hodne beci.
ilias (neregistrovaný)
@Jay: ovšem, že je to lepší. Výrobci to nevysvětlíš, a ted, jak se ukazuje, lidi hlasujou nohama (viz třeba kauzy Mitsu anebo obří popularity Suzuki). @Papi: Kvalitu CD překonat lze - pokud to není vyloženě super hifi, v autě je nainstalován hiclass zvukový systém a rádio tomu taky odpovídá (https://www.2din.cz/autoradia/). A navíc - záleží jak kvalitní uděláš FLAC (např.) rip. :) Je to souhra hodně prvků.