Vlákno názorů k článku Sedm nejčastějších chyb řidičů při jízdě po dálnici. Neděláte je také? od Mirek - Dovolím si komentář pro ty, kteří nedodržují rychlost...

Mirek (neregistrovaný)
Dovolím si komentář pro ty, kteří nedodržují rychlost a jezdí okolo 160 až 200. Já jedu v prostředním pruhu okolo 110 a chci předjíždět přede mnou auto. Dívám se do zrcátka a v dálce vidím auto jedoucí v levém pruhu. Je dost daleko, abych ho neblokoval při mém predjizdeni. Jsem v polovině manévru a za mnou už bliká a troubí na mě řidič, že ho blokují. Nejsem schopný na tu dálku v zrcátku rozpoznat, jak rychle řidič za mnou jede. Tito řidiči s drahými a luxusními auty jsou velikým nebezpečím pro všechny na všech silnicích.
Michal (neregistrovaný)
Pane Mirku při řízení je potřeba předvídat. Pokud vidím v zrcátku blížící se automobil, tak si raději chvili počkám. Když jedete 110 km/h a někdo 160-200, tak musíte jasně vidět, že se rychle přibližuje. Já mívám tempomat na tachometrových 145km/h (GPS 137 km/h), pokud vidím blížící se automobil, tak si raději přibrzdím. V případě už zahájeného úkonu sešlápnu plyn až na podlahu a snažím se dokončit úkon předjíždění ať toho rychlíka neblokuji (i za cenu, že pojedu 160 km/h). Pravděpdobně máte mindrák a závidíte "tzv. luxusní" auta, která jedou více než Vy... Většina lidí jezdící max 110 jede většinou na spotřebu (také jsem tak jezdil ve fabii 1.4MPi :-) ), ve velké míře také potkávám nejlevnější SUV (Duster) jejíž majitele nechtějí rumuna nakrmit.