Vlákno názorů k článku Sedm nejčastějších chyb řidičů při jízdě po dálnici. Neděláte je také? od Rada - Mě teda vyloženě ničí dementi, kteří jedou 110...

Rada (neregistrovaný)
Mě teda vyloženě ničí dementi, kteří jedou 110 km/h v prostredním pruhu a i když na ně člověk bliká, tak nereagují. Některé jsem upozorňoval i krátkým troubením, ale vůbec nechápali, co dělají špatně. Většinou se tito dementi vrtají v mobilu nebo telefonují s mobilem v ruce. Za tohle bych bral řidičák (kdyby to šlo a kdybych byl policista). Tito dementi blokují 2/3 dálnice. Couvání na dálnici je nebezpečnější, to ale naštěstí skoro nikdo nedělá. Ovšem dementů v prostředním pruhu potkám mezi Prahou a Mirošovicemi vždy několik.
Jirka_1 (neregistrovaný)
A kdeže to? Lidé se pletou dojmy s pojmy. V celé republice jsou pouze 3 krátké úseky s tříproudovou konstrukcí: Praha - Mirošovice, Hranice - Lipník nad Bečvou a od letiště Ruzyně k D5. a pak dva kratičké před mezi tunely na D0. V prvním úseku se prakticky člověk, jedoucí třeba 110-120 km/h nemůže vetknout do pravého pruhu, protože je tam tolik kamionů našlapaných jeden za druhým, že se buď mezi ně nedá vjet nebo pak naopak z toho pruhu vyjet - obojí je daleko nebezpečnější, než jet tím prostředním, kdy jde o předjíždění kamionů!! Nikde není napsáno, kolik se má minimálně jezdit po dálnici a že dementi, jezdící přes zákonný limit vyžadují ohled od těch limit dodržující je kapku padlé na hlavu. Pokud jedu výše uvedenou rychlostí, je nemožné se do pravého pruhu a z něj v tomto úseku ve špičce dostat. Takže vlastně jde o předjíždění kamionů a tedy je vše OK.