Vlákno názorů k článku Sedm dopravních značek, které řidiči nejčastěji ignorují nebo chápou špatně od Tom - Zajímalo by mě, co si myslíte o tom,...

Tom (neregistrovaný)
Zajímalo by mě, co si myslíte o tom, že spoust nových vozů při odbočování bliká led denním svícením, kdy přestane v tu chvíli svitit jedna led denní bílá a bliká oranžově. Povinnost je přeci svitit STÁLE bíle dvěmy světly a nevypinat to při blikání?
Vlado (neregistrovaný)
Mýlíte se. Je dáno směrnicí, že pokud je blinkr méně než 4cm od blikače, zejména to platí u velmi jasných LED světlometů, musí denní svícení ustoupit blinkru a to proto, aby byl dobře viditelný i ve dne. Jinak hrozí, že jej intenzivnější denní světlo přebije, což může být nebezpečné. Ona možnost úplně po dobu blikání svítilnu zhasnout je v té směrnici zakotvena též.
Petr (neregistrovaný)
Dle zákona musí povinně svítit levé potkávací světlo a levé zadní (koncové) světlo, navíc to platí za snížené viditelnosti a v noci. Což asi taky moc lidí neví, že s nesvítícím levým světlem nesmí jezdit (auto nesplňuje technické podmínky provozu) Na denní svícení se to nevztahuje.