Vlákno názorů k článku Sedm dopravních značek, které řidiči nejčastěji ignorují nebo chápou špatně od Monika - To by mě taky zajímalo. Kdysi nás v...

Monika (neregistrovaný)
To by mě taky zajímalo. Kdysi nás v autoškole učili, že blinkr dáváme pokaždé, když opouštíme hlavní. O pár let později nás na školení v práci upozorňovali na změnu zákona a to, že pokud pokračujeme v jízdě rovně, nedáváme již blinkr, i když se třeba hlavní stáčí do prava a my pokračujeme po vedlejší. Platí to stále?
MBDušan (neregistrovaný)
Pane blbost. Blinkr se dává pouze při změně směru, tj. když hlavní silnice zatáčí třeba doprava, musím dát blinkr, pokud jedu rovně z hlavní na vedlejší, blinkr se nedává. Stačí si přečíst zákon/vyhlášku!
Petr (neregistrovaný)
A co když je ta křižovatka čtyřramená? Auto přijíždí po hlavní která zatáčí doprava, řidič hodlá jet rovně a dá tedy levý blinkr. Tím ale dává ostatním najevo, že chce odbočit vlevo do vedlejší, nebo že bude pokračovat rovně?! Akorát tím ostatní řidiče mate.. Blinkry slouží k tomu, abych dal najevo fyzickou změnu směru, nikoliv imaginární. A těm, co v autoškole něco takovýho učí, by měla být zrušena licence.
Jarda (neregistrovaný)
Jak že se to jmenuje? Znamení o změně směru jízdy . Aha. Není to znamení o opuštění hlavní. Příklad: hlavní pokračuje vlevo, vy pokračujete rovně na vedlejší dáte znamení vpravo. zprava vás smete kamion co jede rovně. Na vině je kamion ale můžete si za to sama.