Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Sedm dopravních značek, které řidiči nejčastěji ignorují nebo chápou špatně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Martin K. (neregistrovaný)
Člověk, který umí řídit si rychlost přizpůsobí tak, aby v žádném případě nikoho neohrozil. Neřídí se pouze dopravními omezeními, která jsou na mnoha místech zcela bezpředmětná, ale používá selský rozum a dynamicky se přizpůsobuje situaci na vozovce. Naproti tomu svědomitý ovčan, který zdržuje provoz a úmyslně na volném úseku nejede maximální povolenou rychlostí si často neuvědomuje, že tím pouze ohrožuje ostatní účastníky provozu, kteří jsou nuceni ho předjíždět. Tito řidiči navíc často dopravnímu značení nevěnují adekvátní pozornost a jedou např. ve městě 49.9 km/h i za značkou upravující maximální povolenou rychlost na vyšší hodnotu. Těžko se pak divit normálnímu člověku, který u benzínové pumpy podobnému dodržovači vymachá držku v kýblu na mytí voken.