Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Sedm dopravních značek, které řidiči nejčastěji ignorují nebo chápou špatně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
gobi (neregistrovaný)
Václave, svatá pravda. Řekla bych, že v zákoně je ukryto jedno důležité pravidlo - jet jen takovou rychlostí, abych byla schopna zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou mám rozhled. Pokud zapomenu vše ostatní a budu se řídit tímhle, zdravým rozumem, který velí hlavně se nesrazit a nepřetržitým přehledem o situaci za mnou a po stranách, můžu maximálně riskovat pokutu za rychlost tam, kde byla značením nebo obecně zákonem nesmyslně snížena rychlost, ale zato v nepřehledných úsecích, kde bych "legálně" mohla jet rychleji, mě právě zprvu zmíněná poslední věta paragrafu 18 nenechá způsobit sobě nebo někomu jinému zbytečnou škodu, protože budu spěchat pomalu. Ten zbytek nenajdeme v zákonech, ale ve výchově. Až se všichni a v každé situaci na silnici začneme k sobě chovat jako bychom proti sobě šli po chodníku a znali se, silnice přestanou být peklem pro nezkušené a rájem pro agresivní řidiče. Hádám, že se toho nedožiju. Ale naděje umírá poslední. ;-)