Seat chystá dva elektromobily. První bude Mii, druhý zřejmě Leon

29.03.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Seat má v plánu představit minimálně dva elektromobily

  • Revoluční techniku ale nečekejme, vše už odzkoušel Volkswagen

  • Vedle elektromobilů se očekává i rozmach mild-hybridů

Španělská automobilka Seat plánuje na rok 2019 premiéru svého prvního produkčního elektromobilu. Nic revolučního ale nečekejte, Seat sáhne do koncernového skladu pro již odzkoušenou techniku. První bude elektrické miniauto Seat Mii, které si vezme základní techniku od Volkswagenu e-Up!.

Stejně jako e-Up! bude mít i elektrický Seat Mii výkon 82 koní a dojezd maximálně 150 km. Druhý model přijde o rok později a velikostí zapadne do segmentu C. Inspirací by mohl být třeba koncept IBE, což je vlastně vize elektrického Leonu. Pokud jde o techniku většího modelu, tu si vypůjčí v novém VW e-Golfu.

Doporučujeme: Test Seat Ateca 1.4 TSI 4Drive: X=Volkswagen Tiguan/Seat Leon

Očekává se tedy sada li-ion akumulátorů o kapacitě 36 kWh a elektromotor o výkonu 100 kW (136 k). Dojezd takového auta by se mohl reálně pohybovat kolem 200 km. Do roku 2020 by ale mohl přijít ještě jeden elektrický model Seatu a to nějaké kompaktní SUV.

Vedle elektromobilů časem Seat získá přístup i ke koncernovým hybridním pohonům. Volkswagen pracuje na jednoduchém mild-hybridu, který nahradí především turbodiesely. S těmi se v menších koncernových vozech už do budoucna nepočítá.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?