Sběratelská edice „origins“ oslavuje 100 let odvahy a inovací Citroënu

04.06.2019
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Výročí založení:značka Citroën slaví 100. výročí svého založení exkluzivní sběratelskou edicí zahrnující několik zástupců* modelové řady: C1, C3, kompaktní SUV C3 Aircross, Nový C4 Cactus, C-Elysée a C4/Grand C4 SpaceTourer.

  • Společná identita:tato průřezová sběratelská edice je výrazná a střídmě elegantní, spojuje ji jednotný styl barev a materiálů, používá specifický bronzový odstín jednotlivých prvků odkazující na šípové ozubení ve znaku a podpis „Origins since 1919“. Každý model nabízí rovněž moderní výbavu inspirovanou potřebami zákazníků.

  • Historický odkaz: Citroën při této příležitosti spojil každý z těchto vozů s jedním historickým modelem, který s ním má společný některý rys: mrštnost, personalizaci, komfort, dobrodružství, charakter hatchbacku nebo rodinné cestování. Informace o všech historických modelech jsou k dispozici na stránkách citroenorigins.cz

  1. Společná identita

Značka Citroën, která se opírá o více než 100 let kreativity a kvality, si vždy cenila svého historického dědictví, a přitom dokázala převracet zažité principy a přístup k automobilu. Pro oslavu svého 100. výročí odhalila v lednu 2019 sběratelskou edici „Origins“ zahrnující několik vozů současné modelové řady (podle dostupnosti na daném trhu): C1, C3, kompaktní SUV C3 Aircross, Nový C4 Cactus a C4/Grand C4 SpaceTourer. Každý z těchto 6 modelů je nositelem produktové identity Citroën, nabízí výrazný styl a ztělesňuje program Citroën Advanced Comfort®. 

Jedinečná personalizace

Všechny zástupce sběratelské edice Origins, tedy městské vozy C1 a C3, kompaktní SUV C3 Aircross, hatchback Nový C4 Cactus i MPV C4/Grand C4 SpaceTourer, spojuje stejné pojetí barev a materiálů odkazující na minulost a důraz na propracovanou exkluzivní personalizaci exteriéru i interiéru!

Každý ze 6 vozů edice Origins je rozpoznatelný na první pohled podle specifického zpracování:

  • Všechny jsou v nabídce v několikastřídmě elegantníchodstínech karoserie:Bílá, Černá, Šedá
  • Zákazník si může zvolit i dvoubarevnou kombinaci s černou střechou (u vozů C1, C3, SUV C3 Aircross, C4 SpaceTourer).
  • Vozy sběratelská edice lze rozpoznat i díky grafickým prvkůmpersonalizace exteriéru, které jsou vyvedeny v bronzovém odstínuodkazujícím na původní šípové ozubení, a tedy na historii značky. Tyto prvky nalezneme:
  • na lepicích fóliích na zpětných zrcátkách a na zadním postranním okénku společně s ozdobnými lištami (kroměvozů C-Elysée a C4/Grand C4 SpaceTourer);
  • na přelepce na víku zavazadlového prostoru (u všech modelů);
  • na specifickém ozdobném pásu na střeše (u vozu C3);
  • v balíčku Color Bronze, který zahrnuje lištu kolem mlhových světlometů a kolem prvků Airbump®(C3, NovýC4 Cactus), lištu kolem světlometů (C3 Aircross) či barevné středy kol (C1);
  • na nálepce „Origins since 1919“umístěné na předních dveřích všech modelů.
  • Mezi další rozlišující prvek patří zatmavená skla a okno víka zavazadlového prostoru a litá kola BLACK (kromě vozů C4/Grand C4 SpaceTourer).

Vozy edice Origins se odlišují i specifickým stylem interiéru:

  • Dobře vyvážený styl interiéru nabízíšedě melírovanélátkové čalouněnís prošitím Gold a znakem „Origins“ (vozy C3, SUV C3 Aircross a NovýC4 Cactus), pás na palubní desce z termoplastu TEP Mistral s prošitím Gold (C3) a specifickými koberečky vpředu i vzadu.

Moderní výbava zajišťující komfort a bezpečnost inspirovaná potřebami zákazníkůpro český trh

C3 ve sběratelské edici Origins: víceúčelový městský vůz na bázi verze FEEL získal bohatší výbavu, jako je zadní parkovací asistent, CITROËN Connect Rádio AM/FM (6x repro) - dotykový 7" displej + konektor USB + Hands free Bluetooth® + Mirror Screen, paket Viditelnost který zahrnuje  automatické stěrače s dešťovým senzorem, samočinné rozsvícení světel za snížené viditelnosti, přední mlhové světlomety, funkce "Guide Me Home",přední mlhové světlomety, ocelové disky kol R16 " Steel & Style 3D", Airbump® černý a paket Bi-Color.

SUV C3 AIRCROSS Origins ve sběratelské edici Origins:  kompaktní SUV, které je výjimečně pohodlné při jízdě na delších trasách i ve městě, rozšiřuje výbavu FEEL o paket Automatická klimatizace, který zahrnuje automatickou klimatizaci, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou, automatické stěrače s dešťovým senzorem, přední mlhová světla integrovaná v předních světlometech. Dále paknavíc zahrnuje elektricky ovládaná okna předních dveří se sekvenčním ovládáním a ochranou proti přiskřípnutí, elektricky ovládaná okna zadních dveří se sekvenčním ovládáním při stažení okna a ochranou proti přiskřípnutí, elektricky vyhřívaná, ovládaná a sklopná vnější zpětná zrcátka, osvětlení nástupního prostoru, paket Bi-Color, zadní parkovací asistent a loketní opěrku sedadla řidiče.

Nový hatchback C4 Cactus ve sběratelské edici Origins:tento nesmírně komfortní hatchback vycházející z verze výbavy Feel k nípřidává: funkci Mirror Screen, sedadla Advanced Comfort, paket Automatic který zahrnuje automatickou klimatizaci, samočinné rozsvícení světel za snížené viditelnosti, automatické stěrače s dešťovým senzorem, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou, paket styl Color Bronze, zadní parkovací asistent a hliníkové disky kol "Cross" R1.

 

  1. Náhled do historie

Průřezová sběratelská edice „Origins“ je proCitroën příležitostí, jak při oslavě 100. výročí odvážné a inovativní značkypřipomenout největší úspěchy a milníky její historie, od roku 1919 do dnešních dnů. Značka se proto rozhodla fotograficky propojit každý model sběratelské edice s jedním legendárním modelem Citroën, s nímž sdílí některý společný rys. Historické modely si lze prohlédnout nebo připomenout na stránkách www.citroenorigins.cz

Citroën C1 a 2 CV: 100 letmrštnosti

Městský vůz Citroën C1, kterého se od roku 2005, kdy byl uveden na trh, prodalo více než 1 milionu kusů, v sobě spojuje svěžest a optimismus. Vůz, který hraje klíčovou roli v dostupné městské mobilitě, nyní vylepšil svou nabídku odstínů, materiálů i technologické výbavy a posílil tak svou atraktivitu. Citroën C1, který se inspiroval svými zákazníky a jejich životním stylem, jim usnadňuje každodenní život, ať už ve verzi hatchbacku, či ve verzi se stahovací střechou. Mrštný a praktický vůz je díky svým kompaktním rozměrům a snadné ovladatelnosti ideální pro jízdu v městském provozu.

Je tedy velmi snadné najít historickou paralelu s jiným legendárním vozem, který byl také velmi mrštný, a to s modelem 2 CV z 50. let, který byl symbolem svobody. Koncepce „velmi malého auta“ (Toute Petite Voiture) přezdívaného také „deštník se 4 koly“, které bude schopné „převézt košík vajec přes pole, aniž by se jediné rozbilo“ – to byly v roce 1936 zadávací podmínky modelu 2 CV, který se na trhu v definitivní verzi objevil až na pařížském autosalonu v roce 1948 pod označením 2 CV. Tato legenda oslavila v loňském roce 70. narozeniny a má tak za sebou rekordní životnost, do července 1990 se prodalo více než 5 milionů kusů.

Citroën c3 aTraction Avant:100 let personalizace

Multifunkční barevný sedan Citroën C3je bestsellerem značky, kterého se již prodalo více než 470 000 kusů a odlišuje se jedinečným tvarem, nekompromisním komfortem a technologiemi usnadňujícími každodenní život. Jeho další atraktivitou je jeho potenciál personalizace, díky 3 odstínům střechy nabízí 36 možných kombinací exteriéru. V nabídce jsou 4 styly interiéru, aby se každý mohl vybrat auto, které se mu podobá.

Již ve 30. letech bylo možné si zvolit „řídicí“ kola vozu Traction Avantv červené, žluté nebo zelené barvě. Jiným případem byl vůz Ami 6, který měl v nabídce grafické interiéry se slavným motivem cesmínového listu v oříškově hnědé, modré, červené nebo olivově zelené. Objevily se i limitované série, které byly zárukou exkluzivity z hlediska úprav podle vkusu zákazníků, příkladem byl ve své době model 2 CV Spot (s oranžovobílou pruhovanou karosérií), 2 CV Charleston (v černočervené nebo černožluté verzi), dále třeba v 80. a 90. letech AX KWAY a jeho následovník SAXO.

Nový hatchback Citroën C4 Cactusa GS: 100 let komfortu

Nový hatchback C4 Cactus, který již téměř rok přináší do segmentu kompaktních hatchbacků závan svěžesti a originality,neboť v sobě spojuje jedinečný charakter modelu Cactus s příkladným komfortem modelu C4, ztělesňuje sám o sobě program Citroën Advanced Comfort®. Vůbec poprvé v Evropě nabízí odpružení podvozku s tlumiči s hydraulickými dorazy®(Progressive Hybraulic Cushions®) a sedadla Advanced Comfort, takže i běžní motoristé mohou zažít dojem jízdy „na létajícím koberci“.

Nový C4 Cactus tak v současnosti veřejnosti přináší možnost zažít cestování jako v bavlnce, zatímco v 70. letech byl v této oblasti referencí Citroën GS. Právě u něj se poprvé objevilo hydropneumatické odpružení, byl moderní svým stylem a inteligentní svou odvážnou technologii, v roce 1971 ostatně získal cenu Auto roku.Sám navázal na komfort legendární DS z roku 1955, přezdívané královna silnic, a na jejího předchůdce, model Traction Avant.

Kompaktní suv Citroën C3 Aircross a polopásové vozidlo:100 let dobrodružství

Kompaktní SUV C3 Aircross, z něhož čiší síla a svěžest, se cítí dobře ve městě i mimo něj. C3 Aircross přináší milovníkům dobrodružství nový zážitek díky svému charakteru SUV a technologii Grip Control (spojenou se systémem Hill Assist Descent), která zajišťuje dobrou přilnavost za všech podmínek (písek, sníh...). Vůz, který nastavil ve světě kompaktních SUV novou laťku z hlediska komfortu, uživatelských podmínek a života na palubě, potvrzuje svou obchodní dynamiku, neboť od uvedení na trh v říjnu 2017 již registruje více než 140 000 objednávek.

Dobrodružný duch vozu C3 Aircross je součástí DNA značky. Pro celá 20. léta minulého století byla typická touha po dobrodružství. V roce 1922 byl polopásový Citroën B2 ve verzi K1 nazývaný „Zlatý skarabeus“ jedním z prvních 5 motorizovaných vozidel v historii, které v roce přejely 3 500 km dlouhou trasu přes Saharu. André Citroën tak organizací této průkopnické expedice dokázal celému světu spolehlivost vozů své značky. Tato cesta byla předzvěstí slavné Černé a Žluté expedice Citroën, které následovaly v letech 1924 a 1931.

Citroën C4/Grand C4 Spacetourer a C4F:100 let rodinného cestování

Nové obchodní označení „SpaceTourer“ namísto předchozího „Picasso“ se týká 2 tvarů MPV C4 a Grand C4.Tyto vozy jsou symbolem důmyslnosti a dobrodružství, dokáží pohodlně přepravovat 5 až 7 osob v jedinečném komfortu, nabízejí moderní design a technologie a motory nejnovější generace.

Vozy C4 SpaceTourer a Grand C4 SpaceTourer využívají know-how Citroën z hlediska prostornosti interiéru a modularity, ovšem již na konci 20. let minulého století prokázal praktičnost model Citroën C4 F. Rodinný vůz par excellence nabídl 5 sedadel a odnímatelnou zadní sedačku a rovněž dvoukřídlé dveří zavazadlového prostoru. Na konci 90. let se předchůdce vozu C4 Picasso, model Xsara Picasso se 3 zadními identickými sedadly, prezentoval jako první kompaktní MPV značky Citroën. O dva roky dříve, v roce 1996, vytvořil model Berlingo Multispace segment „ludospace“ a získal si velkou oblibu u zákazníků z řad rodin.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?