Ruská variace na Rolls-Royce přichází s další verzí: Aurus Senat kabriolet

přidejte názor
  • Aurus Senat vznikl také jako kabriolet s plátěnou střechou 

  • Pohání ho opět hybridní osmiválec

  • Zatím není jisté, zda se tato verze dostane do volného prodeje 

Ruský luxusní vůz Aurus Senat vzbudil značnou pozornost. Nejen kvůli tomu, že tento model v upraveném provedení používá i Vladimir Putin, ale také protože šlo od počátku o zajímavý projekt, jehož cílem bylo vyvinout modulární platformu umožňující stavbu více karosářských variant. Sedan i limuzínu jsme už viděli, před časem se ukázalo rovněž MPV, dorazit by měla také varianta s karoserií SUV a aktuálně byl odhalen kabriolet.

Aurus Senat v provedení kabriolet na své oficiální představení teprve čeká. Nedávno se ale ukázal v nemaskované podobě na vojenské přehlídce. Podrobnější informace o projektu přinesl ruský web tvzvezda.ru. Tomu ruský ministr průmyslu a obchodu řekl, že se o pohon nového kabrioletu opět stará hybridní systém využívající jako základ osmiválcový motor a devítistupňovou automatickou převodovku. Jednotka má výkon 440 kW (598 k) a krátkému sedanu stačí ke zrychlení z nuly na 100 km/h za šest sekund. V případě kabrioletu to bude určitě v souvislosti s vyšší hmotností horší čas.

Každý chce jezdit jako Putin. Aurus Senat je vyprodán na další dva roky
Přečtěte si také:

Každý chce jezdit jako Putin. Aurus Senat je vyprodán na další dva roky

Nový kabriolet dostal plátěnou střechu a jeden pár prodloužených dveří. Díky tomu by mělo být možné snáze nastupovat na druhou řadu sedadel. Světlá výška podvozku byla snížena o dva centimetry. Kromě toho automobil v interiéru používá speciální materiály odolné proti vodě. Uvnitř najdeme přidaná madla, aby dotyčný mohl během přehlídek bezpečně stát, a mikrofony, aby mohl přímo z vozu pronášet své projevy.

Zda a hlavně kdy vznikne civilní verze určená běžným zákazníkům, to se teprve uvidí. Aktuálně totiž ruská automobilka nestíhá vyrábět ani základní sedan. Je vyprodán na dva roky dopředu a další výrobní linka by se podle dříve zveřejněných plánů měla otevřít až příští rok. Proto zřejmě budou zájemci o luxusní kabriolet v dohledné době nuceni sáhnout po něčem jako Rolls-Royce Dawn, kterému je mimochodem Aurus Senat dost podobný.

Aurus Senat se letos oficiálně představil i v Evropě. Stalo se tak na ženevském autosalonu a automobilka k této příležitosti zveřejnila poměrně hodně detailů. Najdete je v našem starším článku:

Aurus Senat slaví v Ženevě evropskou premiéru. Prohlédněte si Putinův hybrid do posledního detailu
Přečtěte si také:

Aurus Senat slaví v Ženevě evropskou premiéru. Prohlédněte si Putinův hybrid do posledního detailu

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?