Vlákno názorů k článku Řidiči jeli po D6, když kolem nich prosvištěl Superb rychlostí 225 km/h (komentář) od Bobátor - Jestli někdo jel, nebo nejel rychle by se...

Bobátor (neregistrovaný)
Jestli někdo jel, nebo nejel rychle by se řešit němělo. Řešit by se mělo to, jestli jel podle předpisů-----ty paltí pro nás všechny. Jel rychle-pak je to porušení a uvědomte si, co by se stalo, kdyby nekdo třeba začal předjíždět. To by asi byl smetený ze silnice a pak by byl někdo nešťastný. Určitě řidič rychle jedoucího vozu by vyvázl samozřejmě bez zranění---vždyť takovým "hovadům" se nikdy nic nestane. Že?
Wow (neregistrovaný)
Kdyby nekdo zacal predjizdet a zpusobil tim nehodu, tak je jednoznacne zmetek on. At uz jel v levem pruhu 130 nebo 330, ma prednost. Proc si myslite, ze rychlost zabiji? Vzdycky je to ten blb mezi volantem a sedackou. Prijde mi nanejvys nestastne, ze se v CR bere RP lidem, kteri proste jen jedou rychle, ale lidem, kteri neustale bouraji ne.
Milan (neregistrovaný)
Dobrý den, Německu jsem žil 3 roky a najezdil tam hodně přes 100.000 km. Běžně jsem jezdil 200 km/h (jako mnozí další) a vzpomínám si za celou dobu možná na jednu nehodu. Nejsem expert, ale myslím, že ani ty časté nehody na D1 nezpůsobují ta zmíněná "hovada". Jako autorovi i mě vadí více ti, kdo dělají z tříproudé D1 dvouproudou ... Kdysi dávno (asi 1995) jsem v Německu předjížděl (kolem 200 km/h). V levém pruhu za mnou mne problikalo "hovado" v černém Porsche. Od té doby prostě používám zpětné zrcátko - to jako odpověď Hynkovi. Závěr: Zajímala by mě analýza příčin nehod na dálnicích (a tomu odpovídající priority policie). Nevěřím, že je na prvním místě překročení rychlosti 130 km/h.
Stanislav (neregistrovaný)
Já teda osobně patřím mezi ty hovada, které jsou schopny jet nad 130. A s klidem vám odpovím, že v takové rychlosti s tím počítám, že se tam někdo připlete a neuhne mi hned a taky si to případně dobrzdím. A pokud řidič přede mnou není úplný idiot a ví k čemu má zpětná zrcátka dokáže se zařídit a není problém. Nevídím problém v rychlosti, ale vidím problém v takových individuech, které jsou schopné jet 100 v levém pruhu, nedej bože tam jet 100 a před ním žádné auto v pravém pruhu žádné auto a když mě spatří ve zpětném zrcátku a když ho probliknu nebo hodím blinkr ať uhne tak je schopný mě vybrzdit. V takových idiotech vidím největší problém co se týká bezpečnosti.
Jakub (neregistrovaný)
To se pletete. Tyto případy již byly judikovany. I když podle pravidel byste měl mít přednost, tak tím, že výrazně překročite rychlost, nesete za případnou nehodu velkou část viny, a to proto, že ten co vám tam vjede, nemůže odhadnout dobu, kdy k němu dojedete správně, a to právě proto, že jedete mnohem rychleji, než on oprávněné čeká.