Vlákno názorů k článku Řidiči jeli po D6, když kolem nich prosvištěl Superb rychlostí 225 km/h (komentář) od MK - Milý pane Lukáši Dittrichu, ačkoli komentuji články na internetu...

MK (neregistrovaný)
Milý pane Lukáši Dittrichu, ačkoli komentuji články na internetu zřídka, na ten Váš jsem se rozhodl reagovat. Z jeho obsahu mi vyplývá, že vlastně považujete porušování zákona za standardní věc. Litera zákona o provozu na pozemních komunikacích - Zákon č. 361/2000 Sb., § 18 Rychlost jízdy, odstavec 3 - jednoznačně stanovuje maximálně dovolené rychlosti. Jakékoli překročení je jednání v rozporu se zákonem. Ano, ve Vámi zmiňovaném Německu je pouze doporučená rychlost 130 km/h na dálnicích - tedy pokud není upravena omezenou rychlostí, což je poměrně časté. Ano, v Německu je možné (mimo zmiňovaná omezení) jet rychlostí, co dokáže auto. Cestoval jste někdy po dálnicích v Německu ? V drtivé většině případů jedou řidiči osobních aut kolem 130km/h … Vaše obhajované skutečnost, že "Řidič nedělal nic nebezpečného, prostě jel rychle", je naprosto irelevantní. Řidič porušil zákon. Pro informaci. Ve městě Linz v Rakousku je měřena rychlost na jeho obchvatu. Mnoho českých řidičů se mělo již možnost seznámit s tím, že nedodržení stanovené rychlosti na tomto místě je poměrně finančně náročné. Nářky typu, jel jsem tam v noci a bylo to naprosto bezpečné, jsou taktéž irelevantní. Za porušení zákona se platí ...
Jan (neregistrovaný)
Ja tu pokutu zaplatim tvl Co je to za zlocin ze nekdo jel pres 200kmh pokazdy kdyz jedu do cz tak musim vse uklidit z auta aby mi ho nekdo zase neuklidil to policie neresi ale hovna ze nekdo jede rychle to je zlocin je mi jich lito chapu ja bych to Mel za 35tis mesicne taky v prdeli abych honil opravdove zlodeje radsi chytnu pirata
Jan (neregistrovaný)
Přesně tak naprosto souhlasím s tím co píšeš já jezdím 600km do práce v DE a normálně okolo 160 až 200km v hodině se jezdí a omezení je pouze tam kde dálnice vede okolo měst nebo větší křížení dálnic. Jsme banda ubožáků zde v ČR. Ale je fakt že by tu jatka byli kdyby českým oveckam dali neomezenou rychlost.
PP (neregistrovaný)
Jsem z příhraničí s DE a jezdím do Německa po dálnicích často.... plně souhlasím s MK !!! Je to tak jak popisuje. Co píše Jan je blábol člověka,který viděl německou dálnici ,tak akorát v televizi! Velice zřídka potkáte někoho pelášit nad 150km/h a to ještě v situaci,kdy chce jenom předjet více pomalých vozů.Ve většině případů se zařadí a jede lidovou 130-140.
muhehe (neregistrovaný)
Tak ja tam taky jezdim často a když zahučim na benzinku a kouknu se na dalnici jak se tam lita, mam strach se tam někdy vrátit. Pyčoviny, že tam většina lidí jezdí 130 si nech pro děti. A největší závody bývají ráno když jedou lidi do práce. Německo je jedine místo kde vidim auta tipu corza, clio, megan, punto a podobne prcky letet na max co to da.
Karel (neregistrovaný)
No vsecky komentare jsou jen tluceni hubou k nicemu.At si kazdej jezdi a odpovida za svou rychlost v CR ci Nemecku.Zakony jsou dane tam ci tam.No a kdyz chcete zase o necem diskutovat....jezdim felicii z roku 1996 najeto 300t dalnice u nas i v D.V Nemecku 150 u nas tech 130.Auto umi 180 a je v perfektnim stavu.Policie? Vzdy ji zajimalo jen tech.stav.Tam ci tam.A jednani P vzdy profesialni.
Honza (neregistrovaný)
Zabývá se někdo nebezpečností takového jednání? Ne, prostě jsi překročil rychlost v o něco a podle tabulky to máš za tolik. To je správné? Takže když byste někoho třeba okradl nebo mu způsobil jinou škodu, tak se taky nebude hájit a argumentovat? Prostě by řekli podle tabulky tu je trest 10 let. Šel byste do tepláků, jo? Proč se třeba u trestných činů přihlíží k různým okolnostem? A nedávají se jednotný tresty? Ale překročil jsem rychlost o 20 km/h na prázdným obchvatu města ve 3 ráno, tak si zasloužím exemplárně potrestat. Dobrá logika.
Petr zatím řidič (neregistrovaný)
tak když už se tedy bavíme o dodržování předpisů tak si prosím všichni dohledejte vyhlášku ministerstva dopravy ze dne 19.12 2014 v příloze E bodu 6 na strr 49 se dočtete toto: Zvláštní vystražná a světelná zařízení jsou umístěna na vozidle tak, aby vždy nejméně jedno bylo přímo viditelné z kteréhokoliv místa na vodorovné rovině 1m nad vozovkou, vzdáleného 20m od tohoto světelného zdroje. Posuďte sami zda skryté výstražné světlo je viditelné 360° kolem dokola. Bod 5 upřesnuje umístění toho světla co nemají na střeše a měli by mít. A bod 7 upřesňuje použití doplňkových světel( to jsou ty co mají nový policejní škodovky skrytý)mimochodem boční světla v okýnkách za řidičem a spolujezdcem směřující do stran jsou taky v rozporu s touto vyhláskou. Mají být v přední části tedy u řidiče a spolujezdce a ne v zadu. Tak kdo tady má vozidlo nezpůsobilé k provozu na veřejných komunikacích? Takže až mně budou stavět tak je to bude bolet víc než mně. Budou stranou žalovanou a budu žádat kontrolu policejních vozidel na STK a odebrání technického osvědčení v případě že nebudou splňovat legislativní požadavky. S pozdravem Petr zatím řidič.
Lukas (neregistrovaný)
Pane MK ty musíš být taky blbec. Nikoho nezajímají zákony v ČR když máme premiéra stebaka! V Německu jezdím každý týden a opravdu se tam 130 nejezdi! Ja si jezdím jak chci a jak se cítím a když jedu 200 tak jedu.
Milan (neregistrovaný)
Pro mě je to hlavně o prioritách policie. Když jedu na dálcici 130 - 140 km/h a někdo mě předjede o hodně rychleji, je mi to fakt celekem jedno. Když čekám třeba na tramvaj v Praze na Poděbradské a kolem mě sviští frajer v 90, je mi to už celkem nepříjemné. A u nás v obytné zóně je limit 30 km/h a hoši (obvykle) v Citigu, co chvátají s pizzou či jinou lahůdkou, často nemají problém jet dvakrát tolik a občas se ozvou i pneumatiky ... Jo a o motorkářích v Praze nebudu raději ani začínat. Ale pro naši policii jsou ti nejnebezpečnější piráti v levém pruhu dálnic. :(
muhehe (neregistrovaný)
U nas je taky třicítka na sidlisti a uz se i stalo, že sem jednoho pycuse tahal z auta, filcka z výfukem od kamen Remus. Řekl sem mu ad me potom jde udat na policajty. Fizlum sem několikrát říkal , že by nebylo špatne místo ježdění autem dokola jak pycusove, kdyby vytahli radar a trošku to tam zklidnili. Marna snaha. udělali to jednou. Pak vše při starem. Děcka tam jezdi na kolobkach, litaj tam pro balony a na bordech jezdi, je to jen otázka času. To pomáhat a chranit je ve vetsine pripadu na tech jejich mrdkach jen pro smich.
Tom (neregistrovaný)
Není pravda ,že v Německu jezdí auta z pravidla 130km/h. Jsem tam každý týden.Tak tu zbytečně nelžete. Každý jede podle toho,na co se cítí a klidně i hodně přes 200km/h.....a tak to má být, ať se každý rozhodne sám a ne aby někdo rozhodoval za nás, co smíme a co ne!!! Zákony jsou s námi už dlouho a jsou buď dobré, nebo špatné a buďto se ty špatné změní, nebo je lidi i přesto budou,či nebudou respektovat....- buď je někdo ovce,nebo není. Pořád je to o tom ROZHODNOUT SE SÁM.
Lukáš Svoboda (neregistrovaný)
Naprosto souhlasím s článkem. Podívejte se v Česku na tříproudou dálnici. Blbů jedoucích 100 km/h v prostrednim pruhu naprosto bezdůvodně je mraky mraky a ještě mnohlem víc. Dálnice mezi Plzni a Rozvadovem je pro rychlost napr. 180km/h naprosto v pohodě. A po Německu jsem já jel mockrát. Hodně lidí jede 130km/h, ale ti co jedou rychleji, nemusí neustále koukat kde stoji policajt a muze se věnovat rizeni. A s těmi 70% nehod na neomezenych usecich lžete. Minulý týden naštěstí zavřeli v Německu hubu těm, co chtěli neomezené úseky zrušit pravě argumentem, ze na neomezených úsecích německých dálnic, je provoz nejbezpečnější. Raději si vy co jedete v prostredním pruhu 100km/h aniž byste někoho předjížděli zkuste uvědomit, jak jste právě vy nebezpeční. A kecy, ze pravy pruh je pro kamiony nebo ze je od nich rozbity opravdu neobstoji, např. na D1 minimálně mezi Prahou a Mirošovicemi je dálnice bez problémů. A ještě jeden vzkaz pomalým rodičům: když za sebou uvidíte blížící se kamion před kopcem, jeďte rychleji než 70km/h!!! On by se ten naložený kamion pred kopcem rad rozjel, abyste pak nemuseli za ním nadávat, že pak jede do kopce 40km/h, když Vám veze například potraviny do supermarketu nebo benzin a naftu na nějakou čerpací stanici. Nebo možná raději vy, co na padesatce jedete pro jistotu 40km/h, jezdete vlakem.
V (neregistrovaný)
Drahy pane, sice cituji "ridic porusil zakon", ale to jeste samo o sobe nestaci. Tento cin musi ohrozovat statem chraneny zajem - coz se tady nestalo. Tudiz sice doslo k poruseni zakona, ale nejedna se o prestupek, protoze nebyla naplnena podminka materialniho aspektu. Ono totiz samotne "poruseni zakona" jeste neznamena, ze se jedna o prestupek nebo trestny cin.