Řidič BMW i8 natočil, jak jede po silnici 200 km/h. Policie mu zabavila auto

9 nových názorů
Autor: Redakce
  • Šetření policii zabralo pouze několik málo týdnů

  • Zbavené BMW i8 bylo vybaveno ilegálními doplňky

  • Nejmenovaný „pirát“ přišel kromě auta také o řidičák

Německo je jedinou zemí na světě, kde lze legálně vyzkoušet maximální rychlost auta na veřejné komunikaci. To se ovšem vztahuje pouze na tamní dálnice, rozhodně ne na běžné silnice, kde platí stále velmi tolerantní limit 100 km/h.

Běžnou silnici s dálnicí si patrně spletl nejmenovaný řidič z německé spolkové republiky Porýní-Falc, který se s upraveným BMW i8 proháněl po místních silnicích první třídy rychlostí až 200 km/h a ještě se u toho natáčel. Svou jízdu pak nezapomněl zveřejnit na facebooku, odkud se o jeho počínání dozvěděla police.

BMW i8 zůstává u policie i nadále. Nově už ale bude umět měřit rychlost
Přečtěte si také:

BMW i8 zůstává u policie i nadále. Nově už ale bude umět měřit rychlost

Šetření zabralo necelé dva měsíce. Poté, co policie 40letého majitele a řidiče v jedné osobě vypátrala a konfrontovala, okamžitě mu auto (mj. s neschválenými úpravami) zabavila. Místní úřady uvedly, že jen nakládka na odtahový vůz zabrala kvůli sníženému podvozku hodinu.

Policie odhaduje, že vůz byl vybaven neschválenými prvky výbavy v hodnotě zhruba 4,4 milionu korun, což znamená, že se jedná o auto za více než 9,5 milionu. Kromě auta přišel nejmenovaný pirát silnic také o řidičský průkaz na blíže nespecifikovanou dobu.

kokot_pojebany (neregistrovaný)
blbci se umlati sami... dat video na FCB apod., tak to chce echt IQ... asi jako zmrazena zmrzlina. Tupcovi to preju, papiry na 2-3 roky pryc, mazej na autobus.
(neregistrovaný)
Tak to musel být magor na entou už kvůli tomu, že si pořídí BMW i8 jako sporťák a ještě k tomu na takové drahé úpravy. Přitom je to greténské auto bez charakteru. Viděl jsem to v Mostě a neštěkl po tom ani pes, zatímco na Ferrari se šel každý podívat. A pak ještě dělá kraviny a nechá si ho zabavit.
Redakce??? (neregistrovaný)
Mohu se zeptat, když na bmw.cz je i8 v narposté fullce a se vším co jde doobjednat za necelých 5 milionů korun a k tomu 500 kc stoji ty nelegalni srandy, jak jste přišli na 9,5 milionu? moc děkuju za odpověd
Thorwin (neregistrovaný)
Tak třeba nezapočítali ty legální úpravy. Jestli to měl nějak hodně potuněný a vyměněných spoustu dílů.
jenicek (neregistrovaný)
Tak ja nevim, neni tam chyba v mene, nebo v castce? I8 stoji na krame kolem, trojky, ne? Policie odhaduje, že vůz byl vybaven neschválenými prvky výbavy v hodnotě zhruba 440 tisíc Kč, což znamená, že se jedná o auto za více než 9,5 milionu korun. Kromě auta přišel nejmenovaný pirát silnic také o řidičský průkaz na blíže nespecifikovanou dobu.
Petr (neregistrovaný)
Tady v ČR nemožné. Příklad z mého okoli,mladej fracek v BMW jel v dešti a tmě na silnici kde je 90 km/h nějakých 160 km/h. Zabil 2 spolujezdce v autě,sám skoro bez zranění.Tatínek uplatil soudce a pouze podmínka.
  • Našli jste v článku chybu?