Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Retro: Osmikolová Tatra 813 CAS 55 dodnes vozí hasiče. A svezla i nás. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Hynek Obroučka (neregistrovaný)
Novinářský řemeslo braň se, takovou snůšku blábolů jsem už dlouho nečetl, pokuid vám tohle nakukali libušský hasiči, tak si příště prosím ty informace, které vydáváte za fakta někde ověřte... 1. Hned v úvodu chyba - ve Slovnaftu sloužilo pět T813 8x8 a ne čtyři (AZ 44 Titan, 2x PHA-55 Rosenbauer, 1x KHA-55 Rosenbauer, 1x PRHA 10000 Total) 2. Ve slovnaftu služily pouze dvě totožné PHA 55, nikoli tři. Třetí, podle článku totožné, bylo úplně jiné KHAčko s 3000 kg prášku a nádržemi na 10000 l hasiv. 3. Pro německou rafinérii PCK Schwedt an Oder bylo vyrobeno jenom jedno a navíc mírně odlišné auto, žádné jiné v Německu nejezdilo. Další, se stejným objemem hasiv, ale úplně jinou, modernější nástavbou, vzniklo pro bulharskou rafinerii Neftochim Burgas, kde sloužilo ještě i jedno KHAčko, ovšem taky s modernější nástavbou než to ve Slovnaftu. Tato fakta mohu doložit referenčními listinami všech hasičských vozidel vyrobených na podvozku Tatra firmou Rosenbauier. 4. Naprostým nesmyslem je, že druhý pěňák je někde u Kolína, je kousek opd Liberce a vedle něj v hale navíc stojí i práškový speciál T813 8x8 PRHA 10000 Total ze Slovnaftu, v Hrádku nad Nisou je pak i žebřík T813 8x8 AZ-44 Titan ze Slovnaftu... KHA Rosenbauer ze Slovnaftu bylo bohužel sešrotováno. 5. Odstavec o hašení požárů je natolik velká pí.ovina, že by se za ní nemuselo stydět ani pětiletý dítě, potěš koště... 6. Podvozek není sklopkový z S1 zvané drtikol, ale pod jeřáb AD-350, tedy zase nesmysl... 7. Jestli na tom autě řaděj tak jak píšou, tedy půlky malá -> velká bez vyřazení a zařazení celého kvaltu, tak je převodovka je brzy opustí do věčných lovišť, chudák auto, to to při tom řazení neslyšej?