Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Tatra 613 vozila jen papaláše a doplatila na minimum inovací. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Radim (neregistrovaný)
Jinak bych chtěl upozornit, že není pravda, že osobní Tatrovky za socíku nešly koupit do osobního vlastnictví. Teoreticky šly koupit vždycky, ale ne nové, ale jako vyřazené ke šrotování z firem a organizací. S tím, že si je ten soukromník opraví a zprovozní. I když náhradní síly tehdy nešlo prakticky oficiálně sehnat. Prakticky se to uvolnilo někdy od druhé poloviny 80 let, kdy se objevila takzvaná Perestrojka zavedená Gorbačovem a začalo se trochu zavádět tržní prostředí. Začaly se objevovat a rozšiřovat kanály, kterým šlo nedostatkové náhradní díly i k osobním Tatrovkám shánět, třeba soukromými inzeráty od lidí, kteří je získali různými způsoby nebo je zahrnuly do svého sortimentu tehdejší oficiální prodejny náhradních dílů na auta - Mototechny nebo šly získat třeba přes známosti ve svazarmovských autoservisních dílnách.