Vlákno názorů k článku Retro na neděli: Kolik stála auta v Československu před čtyřiceti lety? od josef - Tento článek je samá lež!!Pisatel by si měl...

JH (neregistrovaný)
Lidem se nevedlo dobre. Vsichni meli stejne. Dneska maji sikovni sanci mit se lepe. Tehdy se meli lepe pouze pohlavari. A kdyz z toho nekdo chtel utect, zavreli ho. Dneska mame svobodu a to se opravdu neda srovnavat s tim, co bylo pred rokem 89.
JH (neregistrovaný)
Prominte, ale 80 % ? Dejme tomu, ale uz jen to slovo utect... dneska, kdyzma clovek pocit, ze se mu zde nezije dobre, muze svobodne dejit beze strachu, ze ho zavrou. A toho se oni bali, ze ti schopni odejdou a nezbyde tu nikdo, kdo vytvarel to bohatstvi. Ja si myslim, ze socialismus je politika zalozena na zavisti a nenavisti. Mozna bylo levne bydleni, elektrina a setrit se dalo jen protoze nebylo zac utracet. Rizena ekonomika neni motivacni, nefunguje, bylo to vyzkouseno uz mnohokrat. Proc zapad po valce rychle rostl, kdezto v tech proruskych destinacich vsechno chradlo.
Zerrik (neregistrovaný)
tak určitě na tom, jak to podle Vás chřadlo měli podíl komunisti, ale zároveň na tom mělo podíl i to, že po druhý světový válce byli nejvíc zničené oblasti v západní části Ruska a ve východní a střední Evropě, které "získali" Sověti/Rusové, zatímco Frantíci moc materiálních škod neutrpěli a ani jich nějak moc nepadlo při obraně jejich milované vlasti, protože se po ani né půl roce hezky, pěkně demokraticky vzdali, to samý o těch škodách a ztrátách na životě platí i o Britech, Amících, Kanaďanech, Australanech a dalších, kteří pak v podstatě spolupracovali v "boji" proti v podstatě osamocenýmu Sovětskýmu svazu, kterej jak už jsem psal výše byl ze značný části zdevastován během 2.SV a jak asi mohl dopadnout souboj na všech frontách ( ekonomická, sociální, vojenská, atd.) mezi SSSR + jeho středo a východo Evropských satelitů + pár jihoamerických spojenců proti zbytku světa, kromě Číny? dopadlo to tak, jak se dalo čekat a je jenom s podivem, že západu trvalo tak dlouho komunisty a socialisty v podstatě porazit, vzhledem k jeho početní i ekonomické převaze, ne??? :)
Darth_Plagueis (neregistrovaný)
80 procent SSSR bylo válkou naprosto nedotčených, na rozdíl od Německa, které bylo zničené komplet celé. I nízkopříjmový Němec byl schopnej si zaplatit v roce 1989 celej bordel plnej ruských bárišeň, který si na rozdíl od tamějších mužiků za to, že tomu německýmu invalidovi podržely vydělaly násobně více.
xamael (neregistrovaný)
Ty ses za bolševika ani nenaučil pravopis a jak jsi starej, tak jsi blbej...