Renault Mégane RS se představí 26. května v Monaku. Dostane motor 1.8 Turbo

03.04.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Renault Mégane RS se představí na konci května

  • Pod kapotou bude přeplňovaná osmnáctistovka

  • V nabídce bude automat nebo natáčení zadních kol

Fanoušci ostrého hatchbacku Renault Mégane RS se dočkají na konci května. Francouzská automobilka představí nové vrcholné provedení svého modelu segmentu C během víkendu, kdy se jede v Monaku závod Formule 1. Představení se odehraje v meziprogramu po pátečním závodě série GP2.

Renault Mégane RS dostane menší motor, pod kapotu se nastěhuje přeplňovaná osmnáctistovka o výkonu až 300 koní. Stejný motor má nové sportovní kupé Alpine A110. Zatímco na základní koncepci se nic měnit nebude, očekává se příchod dvouspojkového automatu. Ovšem klasický manuál v nabídce zůstane. Renault Mégane RS bude mít také aktivní natáčení zadní nápravy.

Doporučujeme: Čtyřikrát 4×4 — Souboj ostrých čtyřkolek

Stejně jako v předchozích letech se postupem času dočkáme různých speciálních edicí, lze počítat s civilním provedením a také s ostřejší okruhovou verzí Cup. Světová premiéra se pak odehraje na zářiovém autosalonu ve Frankfurtu, kde Renault zveřejní i ceny, výbavy a další podrobnosti.

Do prodeje by se měl Mégane RS dostat až na začátku roku 2018. Soupeři jsou naprosto jasní. Vedle Golfu GTI a R se musí utkat také s Focusem RS a třeba Hondou Civic Type-R. Podle cen těchto soupeřů lze odvodit, kam asi Renault novinku cenově zařadí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?