Renault Clio byl prozrazen na prvních fotkách. Vypadá jako malý Mégane

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Pátá generace malého francouzského hatchbacku se oficiálně představí dnes večer 

  • Automobilka ale už včera ukázala interiér a na internet se neoficiální cestou dostaly fotky celého vozu

  • Nové Clio vypadá jako malý Mégane 

  • Kromě standardní verze přichází také sportovně střižená R.S. Line a luxusní provedení Initiale Paris

Na letošním ženevském autosalonu představí automobilka Renault novou, v pořadí už pátou generaci modelu Clio. Jde o velmi důležitý model. Od roku 1990, kdy přišla generace první, se Clií prodalo zhruba patnáct milionů. Renault včera oficiálně ukázal interiér, celý vůz by se měl představit dnes večer. Jak už to ale ve světě internetu a sociálních sítí chodí, fanoušci si mohou novinku prohlédnout v menším předstihu.

Oficiální fotky se neoficiálně objevily na Instagramu, na což upozornil magazín CarAdvice. Design ale nepřináší příliš velké překvapení. Clio důsledně následuje aktuální generaci většího Mégane. Zajímavou novinkou je ovšem příchod sportovně střižené varianty, pojmenované R.S. Line. Automobilka včera také slíbila luxusního provedení Initiale Paris.

Retro: Renault 5 byl miláček davů. Milionům lidí přinesl svobodu pohybu
Přečtěte si také:

Retro: Renault 5 byl miláček davů. Milionům lidí přinesl svobodu pohybu

Nové Clio bude stát na platformě CMF-B aliance Renault-Nissan. Téměř určitě se pod kapotou objeví přeplňovaný tříválec 0.9 TCe, respektive čtyřválec 1.3 TCe známý třeba z Nissanu Qashqai nebo Mercedesu-Benz třídy A. Dočkat bychom se měli rovněž populární naftové patnáctistovky.

Na faktická čísla si ještě musíme pár hodin počkat. Zatím si můžete připomenout třeba podrobný popis interiéru nového Clia, jak ho Renault prezentoval ve včerejší tiskové zprávě:

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?