Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Prodeje nových aut se v Evropě propadly. Může za to tvrdý boj proti emisím. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Milano (neregistrovaný)
Statistika lednových prodejů je ještě deformována faktem, že si dealeři všech značek s nabídkou elektromobilu pořídili jednak ukázkové vozy do showroomu, jednak předváděcí. Také firmy jako Škoda Auto mají elektrické vozy ve svém vozovém parku služebních vozů. Všechna tato auta jsou přitom zahrnuta do aut prodaných v ČR, přičemž na reálný trh se dostanou až jako ojetiny. Tento trend bude pokračovat, protože na jedno elektrické pak automobilka v EU může bez sankce za emise do Bruselu prodat jedno velké s vyššími emisemi CO2. Největší poptávka po elektromobilech bude ze strany státních a veřejných institucí, protože ty si musí z nařízení EU 30 % svého vozového parku pořídit jako nízkoemisní. Samozřejmě na to půjdou obrovské dotace z kapes českých daňových poplatníků, kteří si nikdy nové auto, natož elektrické, nebudou moci koupit. To je absurdní antisociální politika. A perlička nakonec ohledně tzv. výhodnosti provozních nákladů elektromobilů : ČEZ oznámil, že od března zvyšuje cenu elektřiny pro domácnosti o 8 %.