Právě vychází časopis Motocykl 6/2018

13.06.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • První testy: H-D Street Bob 2018, BMW HP4

  • Představení: KTM 790 Duke, Triumph Bonneville T120

  • Srovnávací test: cestovní pneumatiky, BMW R 1100 GS vs. R 1200 GS Rallye

  • Rozhovor: Libor Podmol

 MC_6_TITULKA6

Harley-Davidson Street Bob je zvláštní úkaz. Vypadá, jako by vypadl ze století dávno minulého a zaspal několik desítek let technického vývoje. Jenže v testu předvedl jízdní výkony, jež v dané kategorii snesou srovnání s mnohem modernějšími stroji. KTM a řadový dvouválec, to je kombinace, která se objevuje na scéně vůbec poprvé v historii značky. Jaké dojmy zanechal nový 790 Duke po seznamovacím dnu na slovenských silnicích a motokárové trati?

MC_6_HD_Street Bob MC_6_KTM Duke

Před dovolenou řada z nás řeší otázku, jaké cestovní obutí je nejlepší na dlouhou cestu. Která guma víc vydrží, jak se chová na suchu a jak na vodě a co s jejími vlastnostmi udělají tisíce najetých kilometrů. Odpověď jsme hledali na velkém korsickém výletu se šesti páry pneumatik. Model BMW R 1100 GS přinesl v roce 1994 skutečný zvrat a na dlouhou dobu dopředu ukázal, jak má vypadat cestovní enduro: výkon, jízdní dynamika i dojezd těžko nacházely konkurenci. S nejnovější specifikací GS Rallye se mnichovská značka pokouší učinit totéž, a příležitost pro netradiční srovnání se tak přímo nabízí.

MC_6_ Pneu_touring MC_6_BMW_2XGS

Freestyle motokros je jedna z nejmladších disciplín motocyklového sportu a česká reprezentace patří mezi světovou špičku téměř od samého začátku. Sláva a peníze však vždycky nepřináší štěstí – své o tom ví několikanásobný šampion Libor Podmol. 215 koní, 146 kilogramů bez náplní. Fascinující svědectví o zážitcích za řídítky éterické krásky z karbonu, BMW HP4 Race, přinášíme z Masarykova okruhu v Brně.

MC_6_BMW_HP4 MC_6_Podmol

Mezi českými přírodními okruhy není známější trať než hořické zatáčky. Letošní šestapadesátý ročník slavného závodu přinesl v ne úplně ideálních podmínkách několik osobních i traťových rekordů a náš reportér byl samozřejmě u toho. Řadový dvouválec má dnes ve svém výrobním programu téměř každý motocyklový výrobce. Jako první tuto jednoduchou a účinnou konstrukci použil před osmdesáti lety britský Triumph u motoru Speed Twin, jehož historii mapujeme ve Finále. Červnové číslo časopisu Motocyklu však přináší mnohem víc zajímavých informací ze světa jedné stopy. Přejeme vám příjemné strávení času při jeho čtení!

MC_6_300_zatacek MC_6_Triumph_historie

MOTOCYKL 6/2018 vychází ve čtvrtek 14. června.

 

Foto: Obsah

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?