Právě vychází časopis Auto motor a sport 8/2018

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Velký český test BMW M5 naplno ukázal, jak je skvělá!

  • Srovnání tří SUV: Porazí Jaguar E-Pace konkurenty z Německa?

  • Vzpomínka na Sodomkovu klasiku: Aero 50 Dynamik

  • Reportáž ze závodů vozů GT v belgickém Spa

Vyšel srpnový AMS číslo 8 se znovuzrozenou ikonou BMW řady 8 na titulu. Kromě představení nové vlajkové lodi značky BMW vám dále nabídneme třeba první jízdní dojmy s omlazeným Mercedesem třídy C, zbrusu novou generací Peugeotu 508 nebo novou Kiou Ceed, hezčí, lepší a konečně psanou bez háčku J.

AMS_CZ_08_2018

V ulicích San Francisca jsme projeli Alfu Romeo 4C Spider a zjišťovali, jak se Američanům líbí. Překvapivě, i přes to že se jim zdá malinká, byly reakce výborné! Dvakrát jsme si také zavzpomínali: jednou na krásnou Aerovku 50 Dynamik z dílen mistra Sodomky, podruhé zase na odcházející legendu, Sergia Marchionneho. Ten má za sebou řadu let v čele obřího koncernu FCA, kam patří třeba Ferrari, Maserati, Jeep, Fiat nebo Dodge.

Mercedes_Benz_C audi_rs4

Také vás zajímá, jakou atmosféru mají a jak probíhají závody cestovních vozů ve slavném belgickém Spa? Díky českému týmu Šenkýř Motorsport jsme si je mohli prožít na vlastní kůži. V sekci bazar jsme se také na chvíli stali závodníky, byť s notně přistřiženými křidélky: hledali jsme co nejsportovnější praktická rodinná MPV. Kdo nepotřebuje tolik prostoru, měl by zbystřit u testu Audi RS 4 s novým přeplňovaným šestiválcem o výkonu 450 koní.

Na začátku čísla najdete tradiční rozsáhlý materiál, který tentokráte potěší zejména detailisty. Prozkoumáváme v něm vtipná technická řešení v současných automobilech. Nebojte, o škrabkách to není, jde třeba o personalizované osvětlení nástupního prostoru, postavičky na kraji předního skla nebo třeba dokonce auto s pojízdnou kuchyní!

alfa_romeo srovnavak

Z testů vyberme například stylovou a nesmrtelnou Toyotu Land Cruiser v luxusním provedení, Opel Insignia GSi jako dočasnou (nebo úplnou?) náhradu za verzi OPC, malý ale extrémně šikovný Mercedes-AMG GLA s nejsilnějším produkčním čtyřválcem světa, báječně klidné a pohodlné Volvo V90 Cross Country Ocean Race nebo naopak ostrý, obratný Renault Mégane R.S. s natáčecí zadní nápravou.

Tak hezké čtení!

Časopis vychází také elektronicky na portálech: AlzaFloowie a Wooky

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?