Právě vychází časopis Auto motor a sport 7/2018

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Exkluzivní jízda s Porsche 911 GT3 RS na ostrově Man

  • Velký srovnávací test: Porazí nový Mercedes třídy A rivaly v čele s Golfem?

  • To nejzajímavější z historie Le Mans

  • Rozhovor se šéfem PSA Carlosem Tavaresem

Vyšel červencový AMS číslo 7 se zeleným Audi Q8 na titulní straně. Dočtete se nejen o tomto novém velkém stylovém SUV z Ingolstadtu, které jsme si naživo detailně prohlédli, ale také třeba srovnáme zbrusu nový Mercedes třídy A s konkurencí. Je lepší než VW Golf, Audi A3 i BMW řady 1?

AMS_CZ_07_2018_vetsi

Vyzkoušeli jsme si i dva naprosto rozdílné kabriolety: zatímco BMW i8 Roadster si můžete koupit (tedy pokud máte zbytečné čtyři miliony), jízda ve Škodě Sunroq je opravdu neopakovatelným zážitkem. Doslova, protože jde o studentskou studii, která nesmí na silnice.

audi_a7srovnavak

Na sedmi stranách jsme oslavili 70 let automobilky Porsche, přičemž přidáváme exkluzivní, dosud nikde nepublikovaný výčet prodejů jednotlivých modelů. Jak to vlastně v Gmündu začalo? A v historii zůstaneme i v dalším velkém materiálu, týkajícím se vytrvalostního závodu v Le Mans. Šest stran co doslova voní benzinem a potem správných chlapů.

Šéf koncernu PSA Carlos Tavares poodhalil plány automobilky Opel, kterou čeká opravdu „elektrizující“ budoucnost. Do pár let totiž bude v každé řadě aut s bleskem ve znaku alespoň jeden elektromobil. A když už jsme u elektrických aut: prozkoumali jsme i Seat e-Racer, vlaštovku na poli relativně levnějšího okruhového závodění pod taktovkou ampérů.

porschefascinace

Z testů vyberme například velký článek o Audi A7 55 TFSI, stylovém manažerském rychlíku s přeplňovaným benzinovým šestiválcem. Projeli jsme také konkurenta zavedeným luxusním supersedanům, Lexus LS 500h, elektrický Nissan Leaf a jako malý bonus zmiňme třeba nelítostný souboj mezi BMW Alpina B3 S a Audi RS4.

No a nakonec letní příloha, s jejíž pomocí by vás neměl výlet za kopečky ničím zaskočit.

Tak hezké čtení!

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?