Právě vychází časopis Auto motor a sport 11/2018

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Podrobné představení nové generace BMW řady 3: je větší, lehčí a levnější!

  • Osedlali jsme divoká SUV Bentley Bentayga, Mercedes-AMG G 63 a Range Rover Sport SVR.

  • Test zimních pneumatik rozměru 205/55 R 16 pomůže vybrat tu pravou.

  • Na návštěvě u Jaguar Land Rover Classic: Svezli jsme se s Jaguarem E-Type a dalšími zrenovovanými britskými klasiky

Právě vychází listopadové číslo měsíčníku Auto motor a sport, opět na výrazně lepším papíru, s moderní grafikou a velmi zajímavým obsahem.

Do detailu jsme rozebrali novou generaci BMW řady 3, která toho má rozhodně hodně, co nabídnout. A vyzkoušeli jsme i další BMW, tentokráte ve vyšperkovaném provedení od značky Alpina. Model D5 S Touring působí možná nenápadně, ale unikátním způsobem kombinuje vytříbený komfort a překvapivou agilitu. To trojice luxusních SUV Bentley Bentayga, Mercedes-AMG G 63 a Range Rover Sport SVR, dohromady se 1710 k, se hyperaktivitou netají.

bentayaga_a_spol-1

Zcela z jiného soudku je velmi detailní srovnání mnohem dostupnějšího Fordu Focus a Volkswagenu Golf se zážehovými patnáctistovkami. A nechybí ani řada dalších zajímavých testů. Mezi nimi vyniká horká novinka v podobě Peugeotu 508 1.6 GT, který přináší mnohá neotřelá řešení a netradiční přístupy. Hned po uvedení na trh jsme otestovali i nové BMW X4 a svezli jsme se i mj. I s Volvem V90, Škodou Karoq, opulentním kabrioletem Mercedes-Benz S 560, ale i nejprodávanějším elektromobilem v Evropě - Renaultem Zoe.

focus_a_golf-1peugeot_508-1

Důkladně jsme vyzpovídali šéfa Škody Auto Bernharda Maiera a přesvědčili se o tom, co umí motorové oleje. Kdo před zimou vybírá nové pneumatiky, jsme se snažili napomoci srovnávacím testem jedenácti plášťů rozměru 205/55 R 16. Sponzoři a automobilové závody patří neodmyslitelně k sobě. Nebylo tomu ale tak odjakživa. V podrobném materiálu mapujeme, jak přišli peníze do motorsportu. Co určitě stojí za přečtení, je reportáž z nesmírně zajímavé návštěvy divize Jaguar Land Rover Classic, kde jsme se mohli svézt s Jaguarem E-Type a dalšími zrenovovanými britskými klasiky.

001

A nezapomeňte: pokračuje i anketa Best Cars 2019, ve které můžete rozhodnout o tom, která auta jsou podle vás nejlepší a vyhrát zajímavé ceny!

Tak hezké čtení!

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?