Právě vychází Auto motor a sport Classic 02/2020. Připomíná 110. výročí Alfy Romeo i slavnou Škodu 706 RTO

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Druhé letošní vydání magazínu AMS Classic připomíná na více než čtyřiceti stranách 110. výročí automobilky Alfa Romeo 

  • Podíváme se na úplné počátky italské značky, ale také na účast v závodech nebo výrobu užitkových automobilů 

  • A samozřejmě nechybí svezení s celou řadou modelů včetně unikátního off-roadu Alfa Romeo 1900 M „Matta“ nebo sportovního Montrealu 

  • Cover Story je tentokrát věnováno legendární Škodě 706 RTO. Vyzkoušeli jsme totiž exemplář, který prodělal dvanáctiletou renovaci 

  • Nechybí ani řada dalších témat a automobilů 

Na stánky právě dorazilo druhé letošní vydání magazínu Auto motor a sport Classic. Příznivci historických automobilů se mohou těšit na svezení s legendární Škodou 706 RTO v unikátním veletržním barevném provedení. Náš konkrétní automobil prodělal dvanáct let dlouhou renovaci. Výsledek je tak povedený, že ho nešlo nedat na titulní stránku.

Hlavním tématem aktuálního vydání je ale výročí automobilky Alfa Romeo, která letos slaví 110 let. Zavzpomínali jsme na úplné počátky, na působení v motoristickém sportu, ale i na méně známou kapitolu týkající se výroby užitkových automobilů a autobusů. Samozřejmě jsme také vyzkoušeli řadu modelů od terénní „Matty“, přes GT 1300 Junior nebo Montreal, až po relativně mladou 155 V6 s dobovou úpravou Engstler.

Fanoušci poctivých veteránů z první poloviny dvacátého století se mohou těšit na Maybach Zeppelin DS8 z roku 1938 a Mercedes-Benz 770 z roku 1940. Svezli jsme se ale také s dvojčaty Dacia 1300 a Renault 12, zavzpomínali na pestrou kariéru Josefa Michla a vypravili se do Daytony na North Turn Legends Beach Parade 2020 ještě před tím, než koronavir zrušil všechny jarní akce.

Auto motor a sport Classic 02/2020 aktuálně koupíte ve všech dobrých trafikách, případně si ho můžete objednat až domů. Poštovné je zdarma. Další číslo vychází 24. června.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?