Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Praha přeťala cyklopruhem konec dálnice D5. Jezdí tam 28 tisíc aut denně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Michal Schmid (neregistrovaný)
Nejdříve potřebuju racionálně vysvětlit, co by zrovna tady cyklista pohledával, kam by směřoval. Tady!?Bavíme se o křížení s (provizorním) sjezdem z dálnice! A o velice exponovaném místě. Z levého do pravého se často natlačují autobusáci (páteřní linky 174, 184), protože na dohled za křižovatkou mají zastávku. Vždyť toto jsou dokonalé kleště...a odezdikezdismus, nulová koncepce, žádná vize, která by počítala s funkční koexistencí dopravy individuální motorizované, hromadné a jiných forem individuálního přemisťování. Praha je "komplikovaná", komplikace bohužel živí každodenní nápor dojíždějících, chybí klíčové dopravní stavby (všeho druhu), o to více se musí vše řešit jako celek (vč. StČ kraje), jinak směřujeme k dopravnímu kolapsu. A místa, jako je toto, k nim mají nakročeno nejvíce. Toto je jednoduše vnucování ideologie (pominu-li, že bylo tímto vytvořeno extrémně nebezpečné místo). Mladý pan Scheinherr je šílenec, měl jsem tu čest na jednom jednání (kvůli jiné věci). Nerozumím také tomu, jak je možné, že bylo ignorováno (racionální) stanovisko MČ P-13. (Jinak nic proti cyklistům - pokud dodržují pravidla, rozhodně jsem pro maximální preferenci MHD - na smysluplných místech, dokonce jsem pro restrikce v oblasti Malé Strany a Starého Města - a to i velice tvrdé.)