Potvrzeno: Porsche se poprvé oficiálně objeví ve hře Gran Turismo

12.04.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Vozy Porsche se poprvé objeví ve hře Gran Turismo

  • Prozatím je potvrzen jen model 911 GT3 RS

  • Nový díl Gran Turisma vyjde letos

Před časem se hráčským světem roznesla zpráva, že podivná licence mezi Porsche a Electronic Arts ohledně používání oficiálních produktů automobilky Porsche v počítačových hrách s automobilovou tématikou po dlouhých letech vypršela. Dohoda mezi oběma společnostmi omezovala účast vozů značky Porsche pouze na počítačové hry od Electronic Arts, které měly (a mají) s realismem jen málo společného. Draze vykoupených výjimek (například Forza Motorsport) bylo velmi málo.

Nyní bylo oficiálně potvrzeno, že se vozy Porsche vůbec poprvé objeví v závodním simulátoru Gran Turismo. Nová verze Gran Turismo Sport má vyjít letos. Na výskyt legendární značky čekají hráči Gran Turisma  od prosince 1997, kdy byl vydán první díl.

Doporučujeme: Galerie — Muzeum Porsche nabízí přes osmdesát vozů napříč celou historií

Společnost Polyphony Digital, která stojí za herní sérií Gran Turismo, to obcházela tak, že používala vozy značky Ruf. Právě německý malosériový úpravce Porsche se díky své účasti v Gran Turismu a několika dalších herních sériích (právě kvůli licenci Electronic Arts) těšil poměrně „nechtěné“ popularitě.

Prozatím není jasné, jaká Porsche si budou moci hráči v novém Gran Turismu virtuálně vyzkoušet. Oficiálně zveřejněné snímky ze hry odhalují prozatím jen model Porsche 911 GT3 RS. Ovšem většina významných automobilek má vždycky v této herní sérii rozsáhlejší zastoupení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?