Josef (neregistrovaný)
tak tady jsou min. 2 absolutní bláboly : 1) pokud máte "sezonní pojištění", nesmíte mimo tuto sezonu s vozidlem jezdit, a pokud vás lapnou poliši, je to za 5.000,- a spoustu bodů !!!! Mimo to riziko při nehodě : zaplatíte VŠECHNO !!!! b) při ukončení dočasného vyřazení NEMUSÍTE MÍT PLATNOU TK !!!!! A pak spoléhejte na "odborníky " !!!!!
Petr (neregistrovaný)
"Nechte si také od kupujícího vystavit úředně ověřenou plnou moc na úkony související s převodem vozidla. Většinou vám orazítkují i blanketní plnou moc, kdybyste posílali na úřad někoho jiného, ale nespoléhejte na to. Zejména po zavíracích hodinách s tím mohou být problémy, takže plánujte tak, ať stihnete aspoň poštu nebo nějaký checkpoint." Tím chtěl autor říci co? Zásadní je, aby zmocnitel před úředníkem podepsal či uznal za vlastní podpis na "nějakém papíru". Pak si tam mohu dopsat co chci, v rámci úředního ověření se obsah listiny nijak nezkoumá. A po zavíracích hodinách budou s ověřením problémy určitě, a to bez ohledu na to, kdo bere u zamčené pošty za kliku:-).
Petr Malý (neregistrovaný)
Uvedu příklad: Mám osobní automobil a normálně jej používám. Nastane čas a situace, kdy nemůžu, nebo nechci auto provozovat a tedy za něj ani platit tzv. povinné ručení. (Auto jsem zaparkoval do stodoly na chalupě - tedy nestojí, ani neparkuje na pozemní, ani jiné komunikaci, na chodníku, lesní, či polní cestě, na horské pěšině, na zimním stadionu, nebo jiné zamrzlé ploše, na letišti a ještě bych asi vymyslel nějaké další místo - veřejné) - tedy nemůžu se s ním dopustit žádného přestupku, karambolu, nebo nehody. Stojí na soukromém pozemku, v zastřešené stodole a možným "hnidopichům" uvedu, že jsem z něj "pro jistotu" vypustil provozní kapaliny. Teď mi někdo uveďte jediný LOGICKÝ a ROZUMNÝ důvod, proč bych měl v tu chvíli platit povinné ručení. Návrhy značky do depozitu neberu, protože - když mi během doby "uložení" RZ skončí technická prohlídka, tak jak ty značky dostanu zpátky ??? Znamenalo by to - objednat si odtahovku, naložit na ní auto, dojet s ním na STK, tam udělat evidenční prohlídku, technickou na měsíc, protože nemám značky a velký TP. Tu odtahovku a ztracený čas mi zaplatí kdo ??? Když vezmu do úvahy, že STK jsou poměrně dostupné a že to k ní mám z oné chalupy cca 15 - 20 km, (na tu chalupu se musím dostat (ideálně v prac. den, protože ne všechny stanice jsou v provozu i v sobotu) - to znamená den dovolené, náklady na cestu a zaplatit odtahovku. Ta když ke mě pojede, tak to rovněž bude chtít zaplatit. S čekáním a pojížděním řekněme 1000,- - 1500,- kč. Kdo mi to proplatí ??? Jak mě tedy někdo může nutit k tomu, abych "využil" institut DEPOZIT ??? Tady opět někdo nepřemýšlel, nebo nepřemýšlel do důsledků. A nebo, že by "někdo" přemýšlel tak intenzivně, až vymyslel další "malou domů" a další způsob jak oškubat řidiče a majitele aut v téhle zemi ?????
Pelli (neregistrovaný)
Pro auto v depozitu není třeba žádná TK-mám auto v depozitu 10 let- jen jsem odevzdal značky.