Porsche slaví „70 let sportovních vozů Porsche“ také v Praze

21.06.2018
přidejte názor
Autor: Redakce

Porsche již sedm desetiletí zásadním způsobem přispívá k vývoji sportovních automobilů. V rámci celosvětových oslav 70letého jubilea sportovních vozů Porsche zavítal nyní do Prahy unikátní automobil, jímž začala nevšední historie dnes již kultovní značky, která slaví úspěchy nejen svými sériově vyráběnými vozy, ale také ve světě motoristického sportu. Věrná replika prvního prototypu Porsche 356 „č. 1“ Roadster je vystavena od středy 20. června do neděle 24. června v nepřehlédnutelné kostce v centru Prahy na malostranském Klárově.

„Mám velkou radost, že můžeme všem fanouškům sportovních automobilů i široké veřejnosti v České republice ukázat v rámci oslav našeho významného jubilea unikátní Porsche 356 ‚č. 1‘ Roadster,“ říká Martin Skront, Brand Manager Porsche a zároveň ředitel Porsche Centra Praha společnosti Porsche Inter Auto CZ. „Tento automobil má pro Porsche obrovský symbolický význam, protože jeho geny definují design, jízdní dynamiku a lehkou konstrukci všech následujících generací sportovních vozů Porsche až do současnosti. A na této tradici se nic nezmění ani v budoucnosti.“

První vůz s názvem Porsche vznikl nedlouho po druhé světové válce v rakouském Gmündu. Všeobecné schválení k provozu bylo prototypu Porsche 356 „č. 1“ Roadster uděleno dne 8. června 1948, tedy před 70 lety. Tento prototyp byl v následujících letech prodán a několikrát upraven. U příležitosti oslav 70. výročí proto vznikla s dodržením tehdejších výrobních postupů věrná replika prvního automobilu Porsche s původními tvary karoserie, která je nyní k vidění v centru Prahy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?