jiří dvořák (neregistrovaný)
jiří červenko ani slovo o tom že zabil mladou ženu a maminku proč? protože policajtovi přeješ a zase mu to projde píšeš poškozená néééééééééé je mrtvá a co její děti? nemají mámu protože ten ubožák jim jí zabil
Mira (neregistrovaný)
Nemůžu s Vašim článkem pane Červenko, tak jak jste jej pojal souhlasit. Ten řidič udělal spoustu chyb a bylo jen shodou náhod, že proti němu nejela třeba Tatra s pískem, naneštěstí pro všechny zúčastněné to bylo malé auto s mladou ženou. Váš článek vyznívá jako obhajoba nešťastných náhod, prostě prší a s tím se nedá nic dělat. S tímto, se ale dá dělat hodně, přísnější a důkladnější příprava nových řidičů v autoškolách i s tím , že někteří ten řidičák nedostanou.Důsledné trestání viníků nehod a s tím spojené poučení pro ostatní, které se musí donekonečna opakovat, aby se podobných chyb vyvarovali, protože ve většině jde o nesoustředění se na jízdu, činnosti které by za volantem řidič neměl dělat, a přizpůsobivost, která tu zásadně není.
Forest (neregistrovaný)
Nevěnování pozornosti řízení - hotovo, vybaveno, žádný dvojí metr, netřeba žádné diskuze. Když jsem měl kdysi nehodu u Parama v Pardubicích díky tomu, že jsem jel při velice silném dešti do 40 km/h a v zatáčce mi "ulítla prdel" (auto s pohonem přední nápravy, pneumatiky v pořádku) tak taky nikdo nebral v potaz fakt, že to bylo díky tomu, že nějaký chytrolín nechal udělat přechod pro chodce do zatáčky a ta barva při sebemenší vlhkosti klouže. Prostě „nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, povětrnostním podmínkám, dopravně-technickému stavu komunikace a dalším okolnostem“ a hotovo. Tehdy jsem se věnoval řízení extrémně ale čekat něco tak hloupého jako že v zatáčce bude přechod s tak smekavou barvou? Nevím, zda to šlo. Pravdou je, že byl odstraněn, nejspíš opodstatněně.
Erik (neregistrovaný)
Dobry den pan Cervenka, Zial musim konstatovat, ze Vas alibizmus je citit uz z nazvu tohoto clanku. Z mojho pohladu, je uplne jedno, ci sa jedna o policajta, manazera, lekara, robotnika alebo koho kolvek. Vo chvyli, ked si sadne za volant, tak je VODIC, cize niekto, kto je zodpovedny za to, aby sa dostal z bodu A do bodu B a aby jeho posadka alebo okolity svet neutrpel jeho pocinanim ziadnu ujmu. Cely system, pokut-trestov-bodov a ..... je ci uz v Cechah alebo na Slovensku na dve veci ( ...... ) a to preto, ze to navrhuju a aplikuju do zakonov taky ludia ako VY, ktori cokolvek, co sa stane na ceste nazyvaju nehodou. NIE, nie vsetko co sa stane na ceste je nehoda!!! Ked vodic za volantom skolabuje, to co sa stane nasledkom toho, je nehoda. Ked vodicovi vbehne do cesty zviera, to je nehoda! Ked niekto za jazdy napriklad telefonuje alebo sms-kuje alebo inym sposobom nevenuje pozornost riadeniu, tu z mojho pohladu sa o nehode hovorit neda a nemoze, aj ked to take tipy ludi ako Vy tak nazyvaju. Podla mna je to HAVARIA, ktoru svojim UMYSELNYM SPRAVANIM sposobil vodic. V tom pripade, je podla logiky veci spachany UMYSELNY TRESTNY CIN. Napriklad - UMYSELNE UBLIZENIE NA ZDRAVI, ak pri havarii budu zraneny, v pripade umrtia UMYSELNE ZABITIE / VRAZDA. Ludia, ktory svojim umyselnym pocinanim sposobia havariu, kde su zraneny / mrtvy, NEMAJU CO DALEJ ROBIT ZA VOLANTOM ( bez ohladu na pracovne zaradenie, funkciu, politicku prislusnost, pohlavie, uzitie omamnych latok a ... ) . Takyto ludia umyselne podstupili riziko, ze takato situacia nastane a ze niekto bude zraneny alebo zomrie!
David (neregistrovaný)
Bla bla... nepředjížděl? To je snad jedno, ne? V protisměru nemá co dělat, to je jednou daný, že se máme věnovat řízení ví každý řidič. Takže zavřít jako kohokoli jinýho, bez ohledu na výmluvu nějakýho fízla. Když tyhle články píšete, tak se nad tím nejdřív zamyslete. Já jsem způsobil nehodu, protože mi praskla pružina tlumiče a ve 130 na dálnici se s tím moc dělat nedalo... Naštěstí nikdo nezemřel, ale i tak se se mnou nikdo nebavil a odskákal sem to s plnou parádou. Za tuto příčinu jsem opravdu nemohl, takže nechapu, proč tady obhajujete někoho, jehož vina je jasná.