Policista na přechodu v oblečku obřího kuřete není vtip, ale realita pro zlepšení bezpečnosti. Podívejte se

26.09.2024
přidejte názor
Autor: DALL-E, Jakub Bartek

Zní to jako vtip, ale opravdu to není žádný aprílový žert. Policie v San Franciscu skutečně používá převlek obřího kuřete, aby zvýšila bezpečnost tamního silničního provozu. 

Policie by měla být především vidět. Téhle teze se aktuálně drží v San Franciscu dosti neobvyklým způsobem. Žádný skrytý dohled nad silničním provozem, policisté naopak začali používat převlek obřího kuřete, aby na sebe strhli ještě více pozornosti, než kdyby kontrolovali řidiče v uniformách a v označených automobilech. Má to své odůvodnění. 

O aktuální novince policistů ze San Francisca píše web SFGATE a video z jejich činnosti koluje na sociálních sítích. Jednoduše jde o to, že si policista vezme obleček obřího kuřete a pohybuje se kolem přechodu pro chodce. 

Když nevidíte kuře, máme problém 

Velmi vtipně vypadající policista občas vstoupí i se svým oblečkem na přechod. Nebo se o to alespoň pokusí. Pokud řidič nezastaví, opodál číhají kolegové na motorce a v policejním autě, kteří dotyčného zastaví a uloží mu pokutu. 

Policie si převzala prvních deset dálničních BMW. Podívejte se, podle čeho je v provozu poznáte
Přečtěte si také:

Policie si převzala prvních deset dálničních BMW. Podívejte se, podle čeho je v provozu poznáte

V San Franciscu mají řidiči povinnost před přechodem zastavit. Pokud tak neučiní, hrozí jim pokuta ve výši 400 dolarů, což je v přepočtu asi 9000 Kč. 

Policie tuhle vcelku zábavnou metodu vysvětluje jednoduše tak, že jestliže řidiči jsou schopní na přechodu přehlédnout obří kuře, pak má policie evidentně velký problém, který je nutné řešit. 

Akce s obřím kuřetem ovšem údajně už přináší výsledky. Právě díky úspěchu na sociálních sítích se podařilo dostat problematiku kolem bezpečnosti chodců na přechodech do podvědomí řidičů a ti už údajně zpomalili. Zároveň si samozřejmě dávají větší pozor na kuře pohybující kolem přechodu. 

Jak takové policejní počínání kombinované s maškarním bálem vypadá, to si můžete prohlédnout na videu: 

Zdroj: Youtube.com

Zdroj: SFGATE

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?