Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Policie využívá tragické nehody k podpoře represí. Její šéf ohýbá statistiky. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Janis Dzimas (neregistrovaný)
Málá zkušenost z posledního měsíce. Vrátil jserm se po 30ti denní dovolené autem z Řecka. Jenom v Řecku jsem najel za měsích skoro 4tis km 50/50% dálnice a okresky. Po celou dobu jsem nepotkal, žádného dopravního policistu, neviděl jedinou bouračku a nezažil jedinou kalamitu jako je běžné na D1. Nemám pocit, že by řečtí řidiči byli o něco lepší než řidiči v čechách. Co tim chci říct? Po návratu domů do Ostravy mě za dva dny zastavila městská policie, jel jsem při do mírného kopce (u Hranečníku) nepozorně přišlápl plyn a naměřili mi 60km/hod. Bylo to za 500Kč a dva body. Budiž, to by mi nevadilo, dělali svou práci, v místě kam je poslal velitel. Když jsem při vypisování pokuty vytkl jednomu z měšťáků , proč měří vmístě kde se nic neděje a ne tam, kde dochází k dopravním nehodám, což v mém případě je přímo před mým domem, který je u hlavní silnice asi dva kilometry od místa kde naměřili mě. Argumentoval jsem, že na tomto místě často dochází, pro vysokou rychlost k dopravním nehodám. A přesto, že je tam zabudovaný semafor už čtvrtým rokem, běžně se tam jezdí na červenou a to velmi vysokou rychlostí. Došlo na tom místě i k několika vážným a smrtelným nehodám. Tam ale o dopraváka ani městského policistu nezakopnete. A co z toho plyne, že většina policistů v terénu je znechucena jednáním svých nadřízených a to často nekompetentních a vylévají si své mindráky často na bezbraných řidičích. A ani více než 50 vážných dopravních nehod na jednom místě, včetně smrtelných, nedonutí jakékoli policisty preventivně chránit své občany a používat obyčejný selský rozum. Slezská Ostrava a jejich městská policiem se svým velitelem, je vrcholem neschopnosti.... škoda našich daní.....