Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Policie dnes slaví měření rychlosti. Akce Speed Marathon upozorňuje na potřebu výběru peněz. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Milan (neregistrovaný)
Hlavy chytré a pomazané jsou Ti, kteří se vyjadřují k věcem o kterých nemají žádné povědomí. Vítejte v ČR. Měření rychlosti stejně jako jiné činnosti policie mají svá specifika. Pro úspěšné měření rychlosti musí být kromě správně nastaveného měřícího zařízení, které může obsluhovat pouze proškolený policista, také probíhat na místě, kde dochází k porušování rychlosti, kde je přímý úsek, tak aby se měřící zařízení dalo použít, kde je místo k bezpečnému zastavení vozidla, které jede rychle a nedošlo k ohrožení bezpečnosti života a zdraví nejen policistů, ale i ostatních osob. U školek to nelze. Jednak se zde pohybuje velké množství dětí a rodičů, jsou zde zpomalovací prahy, jednosměrka a není místo k zastavení. Tedy měření probíhá většinou na místech, která takové požadavky splňují.