Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pokuty za nedodržení pevně dané bezpečné vzdálenosti? Nesmysl, který nepomůže (komentář). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Roland (neregistrovaný)
Musím ne jinak, než z 90% reagujícími souhlasit. V roce 1992 kdy jsem si v Praze dělal řidičák, tak mě instruktor tloukl do hlavy, že pokud budu předjíždět, mám v protisměru strávit co nejkratší dobu. Momentálně nás tedy bude vyhláška nabádat k tomu, abychom už 50m před dojetím vozidla před námi, vybočili vlevo a předjížděli. Jen z toho není moc jasné, kam se po předjetí vozidla zařadit, tak, abych neporušil tu jejich novou chytristiku. Počítat asi umíme všichni. A jestliže vozidlo, které předjíždím dodržuje bezpečnou vzdálenost 50m, tak já se tedy nemám kam zařadit, páč okamžitě pod kamerou přijdu o body, peníze a dle těch exotů vymýšlejících tyto zhovadilosti, i o papíry. Nehledě na vozidlo za mnou v případě, že bych se zařadil. I on pak bude potrestán, protože se dopustil katastrofálního přestupku "nedodržení bezp. vzdálenosti". Nic to ale nemění na tom, že když budu chtít dodržet tento přiblblej výmysl, nemám se kam zařadit a tak tedy zkusím předjet další vůz, který ale sakra zase dodržuje bezp. vzdálenost. A tak tedy podle předpisů budu postupovat dále, dokud nepotkám v protisměru minimálně kamion. Možná takhle chtějí snížit počet řidičů na silnici, aby snížily celkový počet vozů na silnicích a hlavně dálnicích, třeba jako je D1 a další, aby zamezili těm nehorázným kolonám. Jen platíme poplatky , které se ovšem do silniční infrastruktury v žádném případě nevrací. Jako značená dálnice, kde je povoleno 110km/hod, není dálnice, ale poplatky se vesele platí, tj. třeba z Prahy do Slaného. jen proto, že nesplňuje kritéria dálnice. No není to sranda???NENÍ!!! Zkrátka, to co momentálně hlavy pomazané vymýšlejí, je totální zhovadilost a nesmysl. Vždycky někde ve světě něco okoukají, ale bohužel jen půlku a pak nám tady cpou do hlavy, jak to jinde funguje. Jsou to ""FUŠEŘI" a jako tací, tam vůbec nemají, co sedět. Nevím proč to stupňování nesmyslů, ještě trpíme.Pojďte s tím něco dělat. Děkuji Vám všem za pozornost. Patzelt Roland. mail: patzeltroland@seznam.cz