Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pokuty za nedodržení pevně dané bezpečné vzdálenosti? Nesmysl, který nepomůže (komentář). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Trollopata (neregistrovaný)
K té bezpečné vzdálenosti bych ještě přidal jako příklad klasický stereotyp řidiče, který se nalepí na metr na kamion nebo jiné pomalu jedoucí vozidlo a neustále nebezpečně vybočuje do protisměru, aby se podíval, zda někdo nejede, aby mohl předjet. Já ale dodržím bezpečnou vzdálenost od obou vozidel a mám perfektní přehled o protijedoucích vozidlech, aniž bych vybočováním ohrožoval protijedoucí vozidla. Při mírně pravotočivě zahnuté rovince mám dokonce i přehled zprava. Oba dva pak samozřejmě předjedu mnohem dříve a bezpečněji, než to zvládne ten lepič. Mimo jiné i proto, že díky dostatečné (a bezpečné) vzdálenosti dokážu nabrat dostatečnou rychlost na předjetí a mezitím za mnou jedoucí vozidla dle mých blinkrů vidí, že budu předjíždět. Ano, pravda, riskuji, že ten lepič se nepodívá do zpětného zrcátka a začne bez vyhození blinkrů předjíždět také. Pokud ale policie bude fungovat dobře, tak takoví se na našich silnicích už vyskytovat nebudou.