Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pokuty za nedodržení pevně dané bezpečné vzdálenosti? Nesmysl, který nepomůže (komentář). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Petr K (neregistrovaný)
Mnohem větší problém, pokud jde o "bezpečnou vzdálenost", je fakt, že PČR se tím neobtěžuje zabývat. Je to nepohodlné a výrazně složitější, než měřit rychlost, kontrolovat zapnutí pásů, pokutovat prasklé řárovky atd. Tím netvrdím, že by to, co jsem teď vyjmenoval, neměli dělat. Vadí mi ale, že neřeší zbytečnou jízdu ve středním pruhu nebo úmyslné blokování levého pruhu v kolonách, nedodržování bezpečné vzdálenosti v to počítaje. Xkrát jsem byl svědkem toho, jak dané přestupky přímo ignorují ačkoliv se jim odehrávají přímo před očíma/kamerou. Zrovna "lepení se na zadek" se děje na českých silnicích denodenně, stačí si jedním směrem projet D1 a budu mít na kameře aspoň deset takových případů. Nikdy jsem neslyšel, že by kvůli tomu PČR někoho "řešila", pokud to nebylo příčinou nehody. Přitom typicky v Německu je to běžně pokutovaný a řešený přestupek. A ne, nikdo si tam nestěžuje na nesmyslnou šikanu. Dokud se tahle pohodlnost nezmění, můžeme si za "nedodržení vzdálenosti" nastavit jako trest klidně konfiskaci auta nebo useknutí ruky, ale stejně se vůbec nic nezmění.