Podívejte se, jak vznikl největší obraz „namalovaný“ driftováním. Má přes 800 metrů čtverečních

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Největší obraz vytvořený driftováním na světě má plochu 883,98 m2

  • Vznikl v Saúdské Arábii jako součást kampaně proti rakovině prsu 

  • V roli štětců se představily dva upravené Fordy Mustang 

Rekordy mohou být opravdu různé. Z těch automobilových si možná vzpomenete na parkování do co nejmenšího prostoru nebo na drift v co největší rychlosti. Existuje také disciplína, kdy se jezdci snaží vytvořit za pomoci driftů obří obraz. Právě zde se nedávno přepisovaly tabulky. Nový zápis v Guinessově knize rekordů má hodnotu 883,98 m2.

Doporučujeme: Hyundai Ioniq je nejrychlejší „sériový“ hybrid na světě. K rekordu mu pomohl rajský plyn

Stalo se tak v Saúdské Arábii. Rekord má na svědomí tamní dealer automobilů značek Ford a Lincoln, respektive jeho závodní tým Al Jazirah Ford Racing. Dva upravené Mustangy obuté do speciálních pneumatik driftovaly po dobu 45 minut, během kterých vytvořily na letištní ploše rekordně velký obraz. Dřívější zápis měl hodnotu pouze 500 m2.

Doporučujeme: Ford Focus RS vs. Ford Mustang V8 GT — Otázka za milion

Obraz stvořený driftujícími Fordy Mustang připomíná vidlicový motor, což by k použitým automobilům nakonec i sedělo, ale o žádné umělecké ztvárnění V8 nejde. Tahle akce proběhla v rámci kampaně proti rakovině prsu. Celá ta pogumovaná a rekordně velká plocha má být stužkou symbolizující právě boj proti tomuto onemocnění. Proto také dostaly oba Mustangy stejný symbol na zadní okno a proto vše doprovází růžový kouř.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?