Po roce přichází Impreza nové generace do Evropy. V Ženevě Subaru ukáže XV

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nadcházející autosalon v Ženevě se stane dějištěm světové premiéry Subaru XV druhé generace 

  • Základem bude nová generace modelu Impreza, která se představila před rokem v New Yorku 

  • Subaru zveřejnilo první obrázek naznačující podobu vozu 

Na seznam ženevských premiér si můžeme připsat další položku. Automobilka Subaru oficiálně oznámila, že zde představí model XV nové generace. Stane se tak přesně sedmého března v jedenáct hodin dopoledne.

Subaru XV druhé generace bude opět vycházet z modelu Impreza hatchback, oproti kterému dostane více plastů na karoserii a vyšší podvozek. I když automobilka zatím žádné detailnější informace nezveřejnila, Impreza nám dává dobrou představu o tom, na co se můžeme těšit.

Doporučujeme: Subaru WRX i WRX STI omládly. Mají být pohodlnější a sportovnější

Současnou generaci Imprezy představila automobilka Subaru před necelým rokem na autosalonu v New Yorku. Model stojí na úplně nové platformě, která je oproti předchůdci výrazně tužší. Novinka je rovněž lehčí a díky nižšímu těžišti nabídne lepší jízdní vlastnosti. Stejné výhody se budou týkat i nového XV.

Na téma motorizací zatím žádné přesné informace nabídnout nemůžeme, je ale docela možné, že nové XV dostane stejnou jednotku jako Levorg. Na americkém trhu se nová Impreza nabízí s atmosférickým dvoulitrem.

Doporučujeme: Toyota veze do Ženevy ostrý Yaris s výkonem přes 210 koní. Oslaví tak návrat do WRC

Spolu s dnešním oznámením termínu představení nové generace malého crossoveru XV Subaru zveřejnilo také speciální stránky (najdete je zde). Na ně bude automobilka postupně přidávat další podrobnosti a sedmého března zde bude možné také shlédnout přímý přenos z oficiálního představení.

V přiložené galerii najdete kromě prvního obrázku nového XV také několik fotek nové Imprezy. XV totiž bude tomuto hatchbacku hodně podobné.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?